ÁTKÖTŐ ÚT

M0-átkötő út

Tény: A régi Budai úton lévő keresztnél futna ki a Bécsi úti külső településrészről induló átkötő út.

Tehát nincs annak veszélye, hogy valaki Pilisborosjenő belterülete felé kerülné a 10-es út forgalmát. Ki lenne olyan bolond, hogy a 10-es útról letér az onnan nem is könnyen elérhető átkötő útra, majd a RÉGI Budai úton balra fordul, bejön a faluba, valahol ráhajt az Üröm felé menő útra, majd kivárja az iskolába behajtókat, aztán várja sorát az ürömi közlekedési lámpánál. Utána eldöcög a körforgalomig. Később sem jobb a helyzet! A 10-es út városfelé haladó szakaszán a reggeli órákban befelé este felé kifelé (a WALDORF Iskolánál lévő lámpa miatt) is csak lépésben haladhat Budapest felé. (Végül is így nehéz bevinni este hazahozni a gyerekeket a Waldorf iskolába. Mennyivel jobb lenne, ha itt lenne a faluban. Nem?)

Szerintünk több rejtett oka lehet annak, hogy új Önkormányzatunk nem támogatja az út megépítését, talán az, hogy a velük szemben álló egyik legnagyobb fejlesztésiterület prominens ügyvivőjének szerintük haszna keletkezne az út megépüléséből. Az is lehet, hogy valamilyen módon az MO építésével is kapcsolatos az önkormányzat nemleges álláspontja. Nem tudhatjuk pontosan, mert senki sem ismeri az Önkormányzat hivatalos álláspontját, mivel a  hírcsapok el vannak zárva… Az, hogy a tervezett út közelében élők egy részének (valószínűleg félretájékoztatásuk miatt) aggályos az út kiépítése csak egy álságos hivatkozási alap az önkormányzat részéről.

Ha valamelyik képviselő azt hiszi, hogy a Külső településrész lakóinak árt azzal, hogy nem kell bemenniük a körforgalomig és utána még két kilométert autózni mondjuk a pilisborosjenői orvosi rendelőig, hanem közvetlen útkapcsolatuk lenne az Ófaluval, az szavazza le az átkötő út megépítését nyugodtan. Majd az ott élők ítéletet mondanak döntéséről a legközelebbi választáson…