Postaládánkból rovat

Szemét ügy

Egy szerkesztőségünk e-mail címére érkezett és a levél írója által -illetékesség okán-, Pilisborosjenő öko önkormányzatának címzett levél

Tisztelt Önkormányzat! 
 

A mai napon (február 12) a közszolgálati rádióban hosszú műsor volt a közterületeken történő szemétlerakásokról, amelyek borzasztó körülményeket teremtenek sok helyen. Az erdőkben, mezőkön, utak mentén lerakott szemét kárt okoz, és költséges az összeszedése.
A példák közé betesszük a Pilisborosjenő – Üröm-körforgalom között hasznos szerepet betöltő Budai utat is. A Budai út mellett nagyon sok szemetet raknak le.

Sajnos községünkben is vannak lerakatok, ahol ha a tulajdonos meg akar szabadulni a szeméttől, az egyik lehetősége lehet az erdő széle.
Községünk több területe tiszta, jól néz ki, kulturált.
Vannak azonban olyan példák, amikkel a “szomszédok” azaz a közelben lakók nem tudnak mit kezdeni.

A szeméttel, vagy roncskocsival díszített “szomszéd” telek komoly anyagi kárt is okoz a Szomszédoknak, ha valaki el akarja adni az ingatlanát, mert máshová kell költöznie, vagy nagyobb lakásra van szüksége. A vevők, akik a hirdetésre eljönnek ingatlant nézni, köpnek egyet és távoznak, a “szomszéd” szeméttelepet meglátva.
A szemétfelhalmozók, roncskocsi tárolók így komoly anyagi kárt okoznak a Szomszédaiknak. Megfizetik? NEM!


Küldünk két fényképet az Önkormányzatnak, hogy lássuk, van-e valamilyen lehetőség az ingatlantulajdonosok “szemét” hozzáállásának befolyásolására.

Az egyik a forgalomból kivont gépkocsik kérdésére utal, amitől Pilisborosjenő többször szenvedett már: a község határain, és az utcákban is voltak évek óta lerakott roncsok.

A másik a szemét el-nem szállítását illusztrálja, ami az erdőbe, vagy a Budai út mellé vitt szemeteszsákok lehetőségét jelenti.
Utóbbi azért is probléma, mert nevetségesen alacsony a szemétdíj, amit sárga csekken megkapunk: 6400 Ft negyedévente! Ezt még kis nyugdíjból is ki lehet fizetni.

Kérjük tehát az Önkormányzatot, gondolják át, van-e lehetőségük az egyes telkeken látható helyzetbe beleszólni? 

(Név a szerkesztőségben. Fotó: a beküldő felvételei)

**********************************************************

László Imre vagyok.

Apámmal László Andrással történt meg még a múlt század közepén, kántortanító volt. (1936-1952,1953? között) Vezette az iskolai és az egyházi énekkart, színdarabokat, modellező szakkört vezetett, az önkéntes tűzoltók parancsnoka volt. stb Igen aktívan részt a falu életében. Az akkori hatalom Rákosi Mátyásék felszólították, hogy válaszon, vagy tanító vagy kántor akar lenni. (vallásszabadság van, hirdették) A falu lakossága és a hívők nagyon  tisztelték és szerették  őt, és kérlelték, hogy kántor maradjon, a tanítói fizetését ők majd összeadják. Apám elgondolkodott: egyszer, kétszer vagy hányszor kapja meg az összedobott fizetését, és utána.? És a tanítóságot választotta bölcsen, okosan, előrelátóan a biztosat választotta a bizonytalannal szemben.

A szakértőket vajon meddig lehet terhelni egyszer kétszer vagy hányszor, nem tudom.

Október 13-án menjünk el szavazni és döntsünk bölcsen és okosan, a biztosat válaszuk a bizonytalannal szemben. A járt utat ne adjuk a fel a járatlannal. Válaszuk újra azokat akik már bizonyítottak azaz

Szavazunk Küller Jánosra és csapatára.

Köszönöm, hogy meghallgattak

2019.10.11

László Imre