Az a nagy kérdés…

A Nagy Kérdés

Az a Nagy Kérdés, hogy milyen legyen falunk? Igen, Nagy Kérdés! Tavaly még a Küller János polgármester által meghirdetett Fórumsorozat résztvevőinek egy része amellett kardoskodott, hogy „Borosjenő” legyen olyan, mint régen.  Ne jöjjön ide senki! (Ők már itt vannak…) Ne legyen idegenforgalom, vagy, ha van, ne jöjjenek ide sokan.

Út a Várvölgy felé

A „Várvölgyben” csak a pockok tenyésszenek, meg a gabona. (Majdnem 100 millióba került a falunak…) Többen viszont éppen a turizmus fejlesztését forszírozták. Most pedig mi van? Azok, akik nagy elánnal kiáltottak a régi faluért, most ingyenes reklámmal és ki tudja, még milyen módon támogatják az ezen a linken olvasható http://pbjhirmondo.hu/app/hu/paragraph/render/3087 levélben leírt zajkeltő tevékenységet. Érdekes! Persze a támogatásért támogatás jár…

Hozzászólás fenti témához

Ha már közösség teremtésről beszélnek a 2097 lapjában (már megint… négy ötévente előjön ez a téma), azok érdekeit is figyelembe kéne venniük, akik a nyugalomért költöztek ki a városból ide, hozzánk. Ahogy mi is!

Pilisborosjenő egyik beépülő része
Pilisborosjenő beépülő részei

Pont Őket, a még ismerethiányos „újakat” célozza meg keményen az irányítószámos csapat a jelek szerint, hogy majd közösséget csinál belőlük. Hát így nehéz lesz… Úgy látjuk, szívesen térítenek, térítenének át magukhoz az itt született, vagy régebben itt élő feledékenyebb lakókból is. Valószínűleg a politikai előnyszerzés miatt keresik a svábok és régóta itt élők kegyeit mikor weboldalukon, lapjukban szerepeltetik őket. Ugye az a kérdés, hogy milyen lesz Falunk? Na, most ha itt már van egy közösség, és mindig is volt, akkor egy másik közösséget, ha az itteni nem akar az új közösség tagja lenni, csak a régi ellenében lehet, ha lehet megvalósítani, megszervezni. Ez semmi jót nem hozhat, szerintünk, ha hatalomra kerülnek ősszel, ha nem!