Mid van?

(Vélemény rovat)

Mid van? Kérdezik a snóbliban, mikor a játékmenet végére érnek.

Játsszunk el a gondolattal: Küller és Fiák snóbliznak és most a játék kezd a végkifejletéhez közelíteni. Küller felteszi a kérdést Fiáknak: Mid van? Fiák kitárja markát és az üres! Most Küller jön, tudja, nyert, az Ő marka nem üres, tele van eredményekkel. Már nevetne, de Fiák mosolyogva szól: nem látod az én tenyerem is tele van ígéretekkel!

Nem csak vitaindítónak, hanem elgondolkodásra is szántuk ezeket a fenti sorokat. Kérjük a Tisztelt Választókat, hogy tegyék mérlegre Küller János 21 éves és Fiák István szintén 21 éves (!) itteni munkásságát. Tegyék a Küller serpenyőbe és a Fiák serpenyőbe a két férfi faluépítő teljesítményét.

Segítségül:

Küller János Pilisborosjenőn született az ötvenes évek közepén. Kora ifjúsága óta a közösség építőszellemű tagja. Számtalan falurendezvényt szervezett egészen az 1998-as képviselővé történő megválasztásáig. Ekkor az alpolgármesteri poziciót is megkapta. Feladata volt a “Papi földek” beruházás végrehajtása és a Csatornatársulat végelszámolása. (Martonék helyett…) 2002-2006-ig a Fiák féle képviselőtestületi többség ellen kellett hadakoznia, mivel fondorlatos módon azok kiakarták vinni a falu ingatlanvagyonát egy magán Kft-be. Küller János ezt (is) megakadályozta. Ezért van ma is egyrészt ingatlanvagyona falunknak és nem egy üzleti köré az. Mellékesen, a Papi földek eladásából származó sok-sok milliós bevétel jó részét elköltötték a Községvédős képviselők röpke négy éves uralkodásuk alatt…

2006-2010-ig romeltakarítást végez Küller János. A Községvédők által hagyott romokat takarítja el. A 2006-os választáskor szó szerint elzavarta a Községvédő Egyesület képviselőit a közakarat. Teljes testületi többséget kapott ekkor Küller János.

2010-ben “meghálálták” a Választók Küller János megfeszített munkáját és “pihenőre” küldték.

Jött Paksi. Nem részletezzük, csak annyit, csődközel, adóemelés, üres kassza, testületi tagok (négy fő) lemondása.

2014-2019. Küller újra jól jött. Igaz nagyon kevésen múlt a siker.

Nézzünk körül, de ne csak a saját környezetünkben. Lássuk meg az eredményeket, olvassuk el a beszámoló kiadványunkban leírtakat, aztán tegyük a mérleg egyik oldalára fenti teljesítményt.

Fiák: Kísérteties, de pont akkor költözött falunkba, amikor kellett. (?) 1998-ban. Éppen választások voltak. Drága jó Szegedi Róbert (Isten nyugosztalja) egyetlen hibája: külsős jogi bizottsági tagnak hívja Fiák Istvánt. Innentől kezdve sorolhatják a Kedves Választók Fiák István eredményeit és tehetik be a másik serpenyőbe.

Kérjük, hogy Facebook oldalunkon reagáljanak írásunkra.

ÖPE