A Becsület (ennél sokkal többet ér!)

Ma azon gondolkodtam, hogy egy Ember becsületét, hogy’ tönkre lehet tenni. Az érhetőségért kifejtem, hogy mmire is gondolok.

Komoly hadjárat indult a polgármesteri székért. Nyilván lenni kell újonnan induló jelölteknek, hisz nem lenne lehetőség megismerni más szempontokat. Alapítottak egy páran, tanult diplomázott emberek egy csoportot. Megjegyzem civilnek vallják magukat. Tehát a közjó javára kéne működniük. Önszabályzó, intézményesült önszerveződés kellene, hogy legyen egyesületük. Jogi személynek minősülnek. Ez a nekik szánt adományokkal kapcsolatban is kötelezettségeket ró rájuk. Felvetődik, közhasznú-e szervezetük? Ha igen, akkor eddig ezt miben mutatták meg?

Eddig rendben is van a dolog, szerveződnek és szervezkednek, nőnek, megnőnek, erősnek mutatják magukat médiájukban leírtakban, ami, mondhatni, nem sok. Hisz tudjuk, hogy ekkora vízióknak a felét sem tudják megvalósítani egyedül. Hirdetik, hogy komoly támogatóik vannak. Bizony! Ez sajnos a rossz hír kedves olvasó.  Mert ez a kis csoport önmagától nem lenne talpon. Azért rossz hír ez nekünk, mert ez a kis csapat hamarosan változni fog. Mi pedig hoppon maradunk.

Na, de a lényeg nem is ez, hanem ennek a kis csoportnak tagjainak a morális, és erkölcsi megnyilvánulása. A tisztelet jelét sem mutatják. Amit a 2097 csoport tagjai és követői megengednek maguknak az bizony nem tűri a nyomdafestéket. Már a választási törvény szabályait is feszegeti, ami tesznek, pedig mondhatni, már majdnem mindent lehet. Emberi jogi, humánpolitikai szempontból aggályos viszont, hogy egy hivatali személlyel szemben, nevezetesen polgármesterrel szembeni verbális bántalmazásról, személyét illetően sértegetésekről, megalázásáról szól az egész kampányuk. Azt mondják egy közszereplőnek ezt tudni kell kezelni, bírnia kell. Közszereplő=Celeb. Polgármester közszereplő?

Szóval nem, nem kell eltűrni, hisz a Ptk-ban komoly paragrafusok szólnak erről!  Ne felejtsük el, a polgármester is ember, sőt elsősorban ember. Ember jogi szempontból viszont hibáztak a 2097 és a PP. Nem is keveset. Meghaladta már azt a pontot, amíg nem jogellenes cselekedetük.

Tudni kell, hogy a választópolgárokat zavarja ez a fajta jogsértő és erkölcstelen kampány.

Ha a 2097 Csoport Egyesület és a PBJ Patrióták nem fejezik be ezt fajta népuszítást, megfogjuk tenni a kellő lépéseket. 

Kérem Önöket és a követőket, hogy a békés együttélés érdekében, hagyjanak fel ezekkel a erkölcstelen megnyilvánulásokkal. Koncentráljanak magukra és céljaik, morális szempontól is elfogadható kampánnyal való elérésére.

M.T.