Kétharmad

A bukott Községvédő Egyesület (ma 2097 Irányítószámbitorló Egyesület, holnap?) folyamatosan, még 2002-2006 tartó gyalázatos „kormányzása” előtti időkben is, és sajnálatos módon azóta is, azzal az igénnyel lép fel, hogy a mindenkori önkormányzat az Ő elképzeléseik szerint irányítsa Pilisborosjenőt. Természetesen ezt akkor is igénylik, ha a döntési helyzet közelébe sem engedik őket a választók. A mostani testületben sincs egy képviselőjük sem…

Persze 2010-2014-ig is ott sorakoztak Paksi Imre mögött, nehogy már valami Nekik nem tetszőt cselekedjen. Jól belevitték a Sáho féle Malomdűlős keretszerződés felmondásába is. (Végeredmény: vesztes per, 6 milliós perköltség! És még örülhetünk, hogy ennyivel megúsztuk..) Meg kell említeni a jobb sorsra érdemes, Gergely György által vezetett Falugondnoki Kft körüli pénzeltűnéseket is. Vajon hová, kinek a zsebébe vándorolt az évi 40 millió forintos fenntartási költség… Csak nem a 2097 akkori háttérben munkálkodói álltak ennek a Kft-nek a megalapítása mögött is? DE-zsavű!

Úgy tűnik, a liberális oldalhoz kötődő 2097-eseket nagyon zavarja a demokrácia. Nem tudják elfogadni, ha más kezében van a „gyeplő”. Pedig egyszerűen megoldhatók a 2097 Egyesület demokrácia problémái. Javasoljuk a következőket:

  1. A Momentumnak, vagy egy másik liberális pártnak meg kell nyernie a parlamenti választásokat. (2020)
  2. Kisebb akadály: kétharmadot kell szereznie.
  3. Alkotni kell egy új Alkotmányt.
  4. Saját képre kell formálni az önkormányzati törvényt, úgy hogyha később nem is ők nyernének, akkor is Ők nyerjenek.

Így aztán mindenki, mindenkor, mindig azt fogja tenni, amit a Községvédő (ma 2097 Irányítószámbitorló Egyesület) szerint kell tennie.

Addig azonban javasoljuk, tessék elfogadni a jelenlegi törvényeket, szabályokat, előírásokat. Ezeknek megfelelően dolgozik az önkormányzatokban minden polgármester, képviselő, jegyző.

Zárásként egy példa:

Képzeljünk el egy olyan állapotot (brrrrr!) a Nép többséget ad a 2097-nek ősszel. Ugyan már, szól a Nép, tegyél, vegyél, ez a dolgod, ezért szavaztam Rád, bíztam benned, majd legközelebb nem szavazok Rád, ha elrontod. Aztán jön az ÖPE és jó 2097-es szokás szerint elkezdi befolyásolni az éppen a szavazók megbízásából ténykedő testületet. Olyannyira sikeres a befolyásolás, hogy az fog történni, amit a nem megválasztott egyesületnek sikerül a regnálókra ráerőltetnie. Hol itt a demokrácia? Itt van! A vége!