LESZ ZEBRA AZ ISKOLÁNÁL? LESZ!

Pilismedence

22 órája · 

Sam: Polgármester úr, Öntsünk tisztavizet a pohárba, hogy áll az Iskolai zebra, a testvérem is odajár és én is aggódom.

Polgármester: Szeretném átadni az eddig lezajlott levelezés néhány fontos darabját. Azt hiszem végre eloszlatom ezt a felesleges lejárató kampányt, megértem, könnyebb róla beszélni és vádaskodni mint tenni.

Sam: Szeretném, ha csak a tényekről beszélnénk.

Polgármester: A tények.

1, A „zebracsoport” létrehozatalában én is részt vettem.

2, Örültem az együttműködésnek, sajnos ugyanazok a problémák keletkeztek, amik most is előjönnek a kampányban, a kákán is csomót keresünk, kompromisszumot nem keresi senki. De..

3, Idén januárban megkaptuk a Magyar Közút engedélyét.

4, 2019.08.30-án kaptuk meg a komplett anyagot Mihálffy Kriszta tervezőtől.

Sam: Mi történt január és augusztus között?

Polgármester: Mihálffy Kriszta nagyon alaposan felsorolja, mennyi hivatallal kell egyeztetni.,és engedélyt kell megkérni, ezek nem az én vagy az Ő találmányai, ez a törvényi előírás.

Sam: Ahogy hallom, nincs még megoldva a közvilágítás, miért?

Polgármester: Igen ez a legnagyobb költség, kerestünk alternatív megoldást, ami egyben megoldja a gyalogos út megvilágítását is. Ezt is terveztetni és kiviteleztetni kell, úgy hogy az MO zónájába tartozunk és annak korlátozásába.

Sam: A Napelemes projektjükről beszél?

Polgármester: Igen, de most én nem akarok elkanyarodni az alaptémától. Itt mondom el már tavaly szerződést kötöttem Üröm polgármesterével, hogy engedélyezi és így szolgáltatja az Üröm belterületen álló ELMŰ gyám. oszlopról áramot.

A másik nagyobb költség a buszöböl meghosszabbítása és átszabása. Ehhez, most is szeretném kérni a szülők hathatos segítségét. Örülnék, ha számíthatok rájuk.

Sam: Mit is szeretne?

Polgármester: Társadalmi munkában való együttműködést!

A harmadik költséget a hivatalunk, most bevállalja, ez is plusz költség, kb.:350.000,-Ft, amellyel a sárga, útburkolati jelek gyorsított festése kerül fog. A javasolt tervben ez az un. megvalósítási tanulmány, (melyet a tervező adott) I. pontját hajtanánk végre. Az engedélyt megkértük a Magyar Közút – tájékoztatásuk szerint – kiemelten foglalkozik ezzel a problémával, már a szakmérnökei vizsgálják a kérelmünket. El kell mondanom, azt a Magyar Közút és valamennyi hivatal és Mi is, itt kérünk, mindenkit tartózkodjon bármilyen egyéni ötlettől, engedély nélküli festéstől. A közúti veszélyeztetés bűncselekmény! Az egyéni akciók lehetnek olcsó kampányfogások, de törvénytelenek.

Sam: Lényeget összefoglalva. Dolgoznak a megvalósításon, optimistán, akár extra költségek mellet is. Jól mondom?

Polgármester: Igen, higgyék el nekem, nekünk is a gyermek a család a legfontosabb. Fogjunk össze és minden probléma könnyebben oldható meg. Ahogy eddig is az irodám ajtaja nyitva áll, nyitva állt.

Sam: Köszönöm, ha megengedi a leadott mellékleteket is feltesszük, csak a személyi adatokat takarjuk ki a ….

Polgármester: Csak nyugodtan, Én közszereplő vagyok, a „szakértők” is azok szeretnének lenni. Had köszönjem meg egyúttal mindenkinek a segítségét ebben a projektben. Tehát indul a „ZEBRA” !

© Minden jog fenntartva! • Adatkezelési tájékoztató