Mai abszurd…

Képzeljük el azt a számunkra nem idilli, abszurd állapotot, hogy idén télen már a 2097 Egye-sület polgármesterének és képviselőinek a feladata lesz Pilisborosjenő útjainak hó és jégmentesítése, járhatóvá tétele (is…).

Ismerve a Községvédős múlttal és reflexekkel rendelkező 2097 Egyesületet, első dolguk kö-zött lesz a “pazarló” hóeltakarítási szerződés felmondása az ürömi vállalkozóval. Meg tudjuk csinálni!- mondják. Úgy, ahogy a 2010-től indult ciklusban Paksi Imrééknek sikerült? Kérjük emlékezzenek rá, hogy Paksi Imréék idejében, mikor elküldték az ürömi vállalkozót, tengejig, térdig jártunk a hóban napokig, mire járhatók lettek az utak.

Az élet folyton ismétli önmagát! Ennek első számú oka: a választói feledékenység. A 2097 Egyesület vagy a PÉ und PÉ döntési helyzetbe juttatása súlyos károkat okozhat falunknak. A mindent jobban tudok, mindent rosszul csináltak eddig hite, a rombolj, aztán építs újjá “haladó” elv preferálása már többször helyben járásra kényszerítette Pilisborosjenőt!
A 2002-2006-ig és a 2010-2014-ig tartó időszak mélyrepülése is annak a mentalításnak kö-szönhető, melyet a 2097 Egyesület és jogelődje a Községvédők képviselnek, sajnos már hosszú ideje falunkban.
Meg tudjuk csinálni! – mondják.
Ami működik, azt ne javítgasd! – idézzük mi…