Út-törők?

Üttörők?

Megdöbbenéssel olvastam a 2097 Egyesület weboldalán a Polgármesteri jegyzetek menü alatt TÉBÉ írását.  Sok kérdés felvetődik sorait olvasva, amiket itt udvariassági okokból nem részleteznék, de először is: miért nem az önkormányzat hivatalos oldalán tájékoztatja a lakókat? Miért egy egyesület weboldalán írja naplóját?
A legfőbb kérdés azonban az, hogyha szerinte akkora gondok vannak a Hivatalban (ezt honnan tudja, amikor saját bevallása szerint sem látnak át még mindent) és annyira nem ér rá a reá nehezedő feladatok sokasága miatt, akkor miképpen van ideje mégis ilyen semmire sem jó jegyzeteket írogatni, ahelyett, hogy a „szekrényből kieső csontvázakat” részesíteni elsősegélyben. Már, ha vannak egyáltalán ilyenek, nem csak álmodja ezeket a felelősségtől lidérces álmaiban! A panaszkodásokról nem is beszélve! Ki akarta a pozíciót? Ez ezzel jár! Dolgozni kell (ene)!

Az egész írás olyan, mintha egy úttörőtáborban nyaraló őrsvezető naplóját olvasnánk. Szerinte lehet így vezetni egy falut? Hol vannak a kampányban bemutatott szakértők, tanácsadók? Nem segít senki, csak Éva néni? (Persze nincs rájuk pénz…)

B.T.

Az ÖPE kérdései:

Mi van a bizottságokkal, ki lesz az alpolgármester? Erről nem ír az úr! Pedig sokakat érdekelne! A kampány sláger téma, a zebra ügye sem tűr halasztást! Vagy most már nem olyan fontos?

Sejtettük, hogy gond lesz, de hogy ilyen hamar és ekkora, ezt senki sem gondolta! Ezen jegyzetek tartalma, stílusa, feleslegessége megerősíti az általunk adott vészjelzések indokoltságát! Sok jóra nem számíthatunk a jövőben sem! Tényleg SAJNOS!!