TÉVÚTON

(Vagy mégsem….?)

Karácsony közeledtével tán visszásnak tűnhetnek az alábbi írásban foglaltak, ám Pilisborosjenő vezetőjének saját propaganda kiadványának karácsonyi (!) számában megjelentetett „interjúja” felmentést ad az ünnep méltóságának betartása alól és reagálásra készteti a helyi dolgokban jártas embert.

Előbb engedtessék meg néhány keresett szó:

A nagy nehezen kicsordogált információkból látszik, rossz irányba fordították falunk szekerét a „fiatalok”! Bár sokan azért is szavaztak az új garnitúrára, mert életkorukat előnynek gondolták, a tapasztalat hiányát pedig bepótolhatónak vélték a szavazók.  Meg hát a most má’ jöjjön más mentalítás is „segítette” a döntést, s persze az a 300 nem itt élő szavazó sem elhanyagolható, akit valahogyan idehoztak voksolni…

Nos, akinek van ideje, kedve, netán vágya, annak lehet, hogy jók a mostani állapotok, melyek falunk vezetésében uralkodnak manapság. Falunknak nem jó az biztos. Az első ötven nap apropóján társalognak TÉBÉ és „ZSÉER”, szerencsére a saját forintjaikból kiadott lapban, bő két oldalban. Még szerencse, hogy öt napos ”egyeztetés” után riporteri horogra akadt TÉBÉ, mert még most sem tudnánk, hogy neki mennyi dolga, intézni valója van. Persze, az árokásás időbe, fáradtságba kerül…

Minek nevezhetnék másnak, mint árokásásnak, amit műveltek hatalomra kerülésük előtt és főleg utána az új képviselők. Minden tettüket a helyi „háttérhatlom” irányítja és a többségük ezt nem is veszi észre, mivel jóhiszeműek. Ez bíróság előtt enyhítő körülmény, nálunk azonban nem! Miért? Mert a több évtizedes leszámolást nem lehet másnak nevezni, mint aljas, a falu lakosságát felhasználó hadműveltnek. Ismeretes, hogy Küller János és F.I. nem ápolnak szoros barátságot…. Az előbbi bizonyítottan falunk jobbításán ügyködik a másik pedig Küller ellehetetlenítésén és még ki tudja min. Most ismét, a szavazók jóvoltából teret nyertek az ellehetetlenítők. Ott tartunk, ahol 2002-ben. A fiatal faluvezető sem látja még, hogy mibe keveredett. A testületi tagok egy része tán már kapizsgál valamit. Azért feltehetnék a kérdést magukba, hogy kell ez nekem? Biztos, hogy így kell csinálni? Biztos, hogy benne kell lennem nekem ebben? Nem lenne jobb elölről kezdeni falunknak, tiszta lapokkal?

Sok olyan történés zajlott le mostanában, melyet nem lehet megmagyarázni pusztán gyakorlatlansággal. Akarattal, előre megtervezve vezették olyan irányban a testület tagjait, mely sehová sem vezet csak a bíróságra, perek formájában. Egy per már a választások előtt elkezdődött, ezt kivételesen Küller János kellett, hogy megindítsa F.I. ellen ( F.I. a 2097 Egyesület fő ideológiai szponzora), mivel F.I. (hol máshol?) a Zsákfalvi Riporter újságban súlyos, valótlan megállapításokat tett Küller János akkori polgármester terhére a kampányban. Természetesen a jogász (ügyvéd?) végzettségű, gyakorlatú alperes nem ment el az első tárgyalásra, így az nem tudott lezajlani… (Folyt. köv.)

Mi jeleztük, hogy mi várható, ha megkapják a bizalmat! Megadnánk a 100 napos türelmi időt, de nekünk nincs időnk! Lehet, hogy TÉBÉ-nek, DÉZSÉ-nek van, nekünk nincs!

Lássuk a „riportot”!

TÉBÉ: „ A Hírmondó korábbi (?) főszerkesztője meg sem várta, hogy felálljon a falu vezetése a választások után lemondott.”

Persze, hogy rá kell fogni valakire, hogy miért nincs Hírmondó, Hírmondó Online! Na kire? A főszerkesztőre, mert felmondott. Az azóta tapasztaltak bizonyítják, jól tette! A főszerkesztő nem volt az önkormányzat alkalmazásában, megbízási szerződésben rögzítették feladatait, jogait…Egyébként mit kellett volna tennie?  Költői kérdés…

2012- őszén a most „felmondott” szerkesztő fennakadás nélkül vette át képviselőként a lap szerkesztését, harmadáron való kiadását attól a garnitúrától, amely 400 ezer forint/hó körüli költségért adta ki a Hírmondót Paksiék alatt…. Akkor volt karácsonyi szám…

TÉBÉ: „hetekig a telefonok sem működtek…”

Arra azért volt idő, hogy a Tűzoltóság önkormányzati mobilszámát letiltsák… a riasztás napokig nem jutott el hozzájuk!

Zebra: (Lesz? a szerk.)

Lesz! Egy másik bejárat a sulinál!

Jelezzük az a másik bejárat a leendő zebrától 100 méterre van a falu felé! Oda is kellene egy átkelő, mert a gyerekek nem fognak lemenni a másik, egyszer , valamikor elkészülő zebrához és vissza az előbbi kapuhoz…

Most minden nagyon szép, mindennel mindenki meg van elégedve! Úgy nagyon nem hiányzik a zebra senkinek!

Tücsök utca lezárása:

Csak a lakóknak jó, hogy le van zárva, így nem jönnek be oda a Bécsi útról! Igaz Ők sem tudnak kihajtani…  Udvarolnak a lakóknak, közben megakadályozták a Bécsi útról a Budai útra átkötő út állami beruházását! Évtizedekre elillanhat a lehetősége, hogy a kintiek fele úton elérhessék a belső falut! Gratulálunk!

Az iskolai járda csúszásmentesítésének témája:

Minek ide gép! A mostani jegesedés is leolvadt egy hét alatt! De vettek egy gépet! Szuper! A Paksiék is így kezdték! Tudjuk mi lett a vége! Hol van az a sok egyesületi tag, támogató? Lapát nincs? Pedig jó összekovácsoló program lett volna! Ja, hogy most nincs választás? Akkor minek!

Persze, majd Komlós Tibi jól megoldja! Mehet ki a géppel, alpolgármesterként? A Küllernek hibaként rótták fel, amikor beállt sarat lapátolni a vihar után a Kossuth téren… Mondván, neki nem azzal kellene foglalkoznia! Vannak, akik mindent jobban tudnak?!

Tornaterem:

Azért nem vennénk rá mérget, hogy záros határidőn belül megépül a tornaterem. Csak a 2097 Egyesület tagjainak, képviselőinek eddigi manőverei miatt aggódunk, amellyel például bedöntötték a zebra eredeti, gyors megvalósítását, majdnem a régi Budai utat is a pluszként kért oda-vissza (!) kerékpárút követelésével. A mostani konszolidációs rémálom ugyancsak nekik köszönhető, mivel állítólag ott is (a BM-ben) próbálták ellehetetleníteni az akkori polgármestert Küller Jánost. Nem csoda, ha nem partner a BM velük!

Másrészt nem is ennek a garnitúrának köszönhető a tornaterem esetleges megvalósítása. Azonban, ha nem lesz mégsem azt nekik kell megköszönnünk!

Magyarázkodás a főállású alpolgármesteri funkció bevezetése okán:

Küller János műszakis és főállású alpolgármester nélkül végezte el a feladatokat. Könnyű volt neki. Értett hozzá…

A Hivatali hangulatról:

Tök jó! Alig várták a váltást! Mindenki optimista…, amíg ki nem rúgják!

És a vége felé a nagyágyú! A KONSZOLIDÁCIÓS PÁLYÁZAT!

Ezzel akarják Küller Jánost bíróság elé vinni! Inkább becsődőltetik a falut a százmilliós támogatás visszafizetésével. Ha jól számolunk az évi 50-60 milliós plusz fizetésekből két év alatt összejönne! Most lehet lemondani a tiszteletdíjakról kedves képviselők, alpolgármester és faluvezető urak, hölgyek! De talán az lenne a legjobb, ahogy Paksiék, dobják lovak közé a gyeplőt! Akkor talán a felelőtlenségük jogi és erkölcsi következményeit nem kell Önöknek és családjuknak elviselni.

ZSR:” Küller Úrnak tettek fel kérdéseket az elszámolást érintően?

TÉBÉ: November 23-án (!!!!!) nagyon konkrét kérdéseket tettünk fel neki, és elhívtuk a KT ülésre, de azon a héten sajnos nem volt a faluban, nem tudott eljönni.

Azóta egy hónap eltelt! Nem lehetett volna személyesen megkeresni Küller urat. Nem, mert akkor megoldható lenne (lett volna?) a helyzet és nem lenne mivel megvádolni…

Tudjuk, Küller úr már régen elszámolt volna a BM felé, ha a választók erre lehetőséget adtak volna neki!

ZSR: Hogy bírod a terhelést? Mi tartasz most a legnagyobb személyes kihívásnak?

Őrület! Ötven napja polgármester valaki és erről kérdezik? Ő meg arról panaszkodik, hogy a magánélet és munka között nehezen találja meg az egyensúlyt? Szerintünk, ha ennyire megterhelő, ennyire felelősségteljes ez a munka, inkább a családi életet kell választani. Eddig volt, aki szó nélkül, napi 20 órában dolgozott értünk, de az ellenzék felelőtlen politizálása miatt partvonalra szorult. Mit várnak Tőle? Tapsoljon? Segítsen? Ne adj Isten, helyettük dolgozzon, oldja meg a problémákat hálából az évek alatt kapott aljas támadásokért? Nooormáááális?

(Folytatjuk!!)

Várható témák:

– A lakosság megkérdezése, hatástanulmány nélkül százmillós ingatlan ingyen a Waldorfnak? Tényleg jó döntés lenne a régi iskola épületét idősek otthona helyett iskolai funkcióra átadni? Mi jeleztük, hogy meg fogják próbálni!

– Mentsük meg a Bécsi úti átkötő utat!

– Miért nem számol el az új testület a konszolidációs pénzekkel?