Hol van még a tavasz!

Hol van még a tavasz mégis, tán az időnkénti melegebb időnek köszönhetően csipognak a madarak.

Most például azt, hogy a 2097 Egyesület képviselő testülete megkezdte a beígért”rendrakást” a fejlesztési területeken. Mit is jelent ez valójában?
Jó szokásuk szerint, a 2002-ben -leánykori nevén- Községvédő Egyesületnek hívott (ma 2097!), majd 2010-ben Paksi Imre testülete ugyanazokkal a háttértámogatókkal, ma pedig a 2097 Egyesület választáson győztes csapata felrúgja, lehetőség szerint az összes fejlesztési területtel az érvényes szerződéseket. Melyek ezek? Például Malomdűlő, a Tücsök utca, stb… Úgy tudjuk, a BT területe valamiért nem szerepel a tervek között… (Lazarét a sötét ló, nem tudni mit kezdenek vele. Itt a bíróság jogtalannak ítélte meg a Víziközmű Társulat megalakulását…ha igaz, még egyszer fellebbeztek valahol…)

Vajon miért van az, hogy egyesek mások évtizedes, megfeszített munkáját dobják a kukába, ahányszor csak a „felejtős” választók újra beültetik Őket a testületbe? Hogyan lesz itt előrehaladás, ha mindig visszalépkedünk? Ki garantálja, hogy a jelenlegieknél lehet jobb megállapodást kötni a fejlesztési területek tulajdonosaival? Persze van kivétel!  Küller Jánosnak sikerült a
Paksiék által alulértékelt (10%) részesedést 50%-ra feltornázni! Igaz, a 10%-ért nem kellett volna dolgozni… (Innen hová feljebb?) Az utóbbi megoldás annyit jelent, hogy, igaz munkával, de az önkormányzat s ez által a lakók jóval nagyobb mértékben részesednének a (befejezett!) fejlesztett területek anyagi javaiból.

Van arra is példa, pont a 2097 Egyesület „jóvoltából”, hogy bírósági perekben követelik vissza az elvett jogokat a tulajdonosok. A legutóbbi ilyen a Várvölgy néven elhíresült 2097-es kaland. Ismeretes, hogy nevezett egyesület kierőszakolta az önkormányzattól a Várvölgy területére érvényes beépítési százalék nullára (!) való csökkentését. Magyarul: szerzett jogokat vetettek el a tulajdonosoktól. Az eredmény: 100 milliós pert kellett Külleréknek valahogy elkerülni, mert a tulajdonosok (jogosan) nem fogadták el tulajdonuk értékcsökkenését. Egy régebbi eset: a Malomdűlő Kft érvényes szerződését mondták fel a Községvédők 2002-es többségbe kerülésük idején. Az eredmény négymilliárdos, vesztes kártérítési per, peren kívüli megegyezéssel, melynek végrehajtását a mai napig követelhetik a tulajdonosok. A Paksi féle testület 2011 őszén mondta fel ISMÉT a Malomdűlő szerződését. A háttérben akkor is a mai „mindentudók” álltak. Az eredmény: hatmillió forint perköltségű
vesztes per!

Mi lehet az igazi célja ezeknek a manővereknek? Mit akarnak ezzel az állandó „ingatlanozással”? Összeesküvés elméletnek tűnhet: van, akinek az az érdeke, hogy szépüljön a falu, mert már vannak itt ingatlanjai, itt él, szeretné, ha jobban menne a falunak. Vannak, akik pedig abban érdekeltek, hogy minél rosszabb legyen, pusztuljon minden, mert akkor olcsók lesznek a telkek, házak és Ők vásárolni akarnak. Ilyenegyszerű lenne? Nem!

Valószínű, hogy a legutóbbi kampányban BT Panamaként elhíresült terv is ott állhat a háttérben. Mint köztudott, a Budai Tégla területének újranyitásával a 10-es út alapjának töltőanyaga a lehető legközelebb lenne a munkaterülethez és az M0 építése során a felvonulási terület kialakítása és a sitt elhelyezése is meg lenne oldva az alagút közvetlen közelében. Ha az összes fejlesztési terület „kés alá” kerül, nem lesz annyira feltűnő a BT-nek tervezett, a Helyi Építési Szabályzatban nyújtandó átminősítés.

 

Ha ez így megy tovább, még több ügyvéd költözik ide a Pilismedence ékkövének és ezentúl a jogászok Kánaánjának is számító kis faluba, Pilisborosjenőre. További jó munkát!

 

Ui: Javasoljuk a képviselőknek, hogy tanulmányozzák falunk legutóbbi 30 évének történelmét. Hasznos információkhoz juthatnak döntéseik meghozatalához!