A helyi média dömpingről

Nem tudni mi

Nem tudni mi, tán Küller János mindenkori ellenzékének két évtizedes követelésének valóra váltási kényszere szüli azokat a pótcselekvéseket, melyeket mostanában az új pilisborosjenői Önkormányzat követ el. Mire gondolunk? A 2097 Egyesületnek és jogelődjének a Községvédő Egyesületnek, már-már fixa ideája volt a helyi nyilvánosság kérdése. Persze, mikor Ők (Községvédők, Paksi féle testület) voltak „kormányon”, mindig kielégítő volt tájékoztatás szintje falunkban… Mivel ismét, ezúttal a 2097 Egyesület képviselőiként Ők vannak felelősségi helyzetben, és tudják, hogy mit „prédikáltak” 20 éven keresztül, talán megpróbálják bizonyítani, hogy a korábbinál magasabb szinten is meg lehet oldani a lakók tájékoztatását, mint eddig.

Azonban a mai helyzet már egy kissé kabaréba illő.  Átestek a ló másik oldalára szerintünk… A 2097 Egyesület weboldala, a 2091 Egyesület Falufóruma fújja az egyesület szokásos mondandóit, a Falufórumon a támogatók keményen védik a mundért, támadják, letiltják a Fórumról és az Önkormányzati Facebook oldalról a kritikát megfogalmazókat. Az Önkormányzat honlapján is találhat (na) a lakó infókat. A testületi, bizottsági ülések videóiból is válogathat az ember a YouTube-on. Most egy új orgánummal jelentkezett nagyon leterhelt önkormányzatunk: rádió podcast „adást” indítottak. (Tán sokan nem tudják mit jelent, ezért segítünk: https://www.cvshark.hu/cv-shark-podcast-01-errol-ne-maradj-le-2017-ben )

A falu vezetőjével készítettek hangos (kivételesen nem írott) interjút. Tartalma a szokásos. Egyet nem értünk, hogy miért nem lehetett képpel együtt rögzíteni a riportot? Persze, akkor eggyel kevesebb eltévedési lehetősége lenne a tájékozódni kívánóknak…  

Szóval a sok, a jóból is sok! Ember legyen a talpán, aki kiigazodik manapság, hogy hol, mit talál meg. Javasoljuk: egyszerűsítsenek! Egy normális, mindenre kiterjedő tájékoztató és KORLÁTOZÁS MENTES, az önkormányzat számára fontos információkat begyűjtő weboldal és egy internetes újsággal kiegészített önkormányzati nyomtatott kiadvány bőven elég lenne szerintünk. (Új, modern önkormányzati weboldal, Hírmondó újság, Hírmondó Online, slussz!). Tán még az is megfontolandó lehet, hogy előzetes regisztráció után e-mail értesítést kapjanak az erre igényt tartók, ha új hír kerül fel az önkormányzati weboldalra. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy nem mindenki járatos az internet világában. A többség még mindig nem Facebook használó.

Jelenleg Dunát (vagy inkább Cigány árkot?) lehetne rekeszteni falunkban az önkormányzati média dömpinggel. Könnyű eltévedni. Elsikkadhat az igazi hír, információ. Reméljük nem ez a cél! Bízunk abban, hogy a kommunikáció ilyen szinten történő erőltetése nem veszi el az erőforrásokat (emberit, anyagit) a tényleges munkától.

Kérjük fenti sorainkat tekintsék építő jellegűnek, esetleg kulturált vita indítására is van lehetőség FB oldalunkon. Kérjük, ebben a szellemben szóljanak hozzá fenti felvetésekhez.

(Igazából az Önkormányzat válaszát várjuk, de nagyon!)

ÖPE (Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület)