Eddig jó! A hibák “feltárva”!

Már csak meg kell oldani Őket… (Facebook “forgalom”)

Pilisborosjenő Önkormányzatának közleménye:

Pilisborosjenő ÖnkormányzataTetszik13 órája

Tisztelt pilisborosjenőiek!

Múlt hét szerdán tanácskozott a Külső-településrészek Bizottsága (KTRB) Antonovits Bence elnök vezetésével, Bozsódi Borbála és Dömötörfy Zsolt, valamint Kiss Ildikó és Keresztes Gábor külső bizottsági tagok részvételével. A bizottság 2019. novemberi megalakulása óta több egyeztetést, felmérést végzett, és ezek, illetve a külső-településrészeken tartott fórumok, személyes tapasztalatok alapján összeállított egy-egy problématérképet – amelyeket az ülésen hivatalosan is jóváhagyott.

Annak érdekében, hogy a bizottság és az önkormányzat megismerje az ott élő lakosok álláspontját a mindennapi életüket érintő aktuális kérdésekben (például az Ipartelepi bekötőút építésének terve, a Tücsök utca és a Malomdűlő-Téglagyári út forgalomszabályozási felvetései stb.) és esetleg egyéb fontos észrevételekkel tovább bővítse a térképet, a közeljövőben egy átfogó kérdőíves felmérést végez.

Kérjük a tisztelt érintetteket, hogy az alábbi problématérképek segítségével gondolják át a településrészek fejlesztendő pontjait, és vegyenek részt a felmérésben! A térképek megtekinthetők a külső-településrészeken kihelyezett hirdetőtáblákon is: Malomdűlőn a téglagyári buszfordulónál,illetve a Kövesbérci és a Panoráma utca sarkán.

A lakóterületüket érintő bármilyen problémával megkereshetik a bizottság elnökét az antonovits.bence@pilisborosjeno.hu email-címen.

*****************************************************

Hozzáfűznénk:

Öpe Falunkért

Öpe Falunkért Egy újszülöttnek minden vicc új! (Ludas Matyi újság mottója) E “Problématérképen” szereplő gondok jó része, sajnos, évek óta fennáll. Az utóbbi (2014-2019) ciklusban ugyan sikerült elérni némi útállapot javítást, de a Paksi Imrééktől örökölt csődközeli állapot miatt forrás csak az időszak utolsó évében jutott rá igazán. Sok fejlesztést, például a járdaépítést műszaki, az önkormányzat hatáskörén kívül eső okok miatt nem lehett megvalósítani. A 10-es útra ki és behajtások és a faluba való könnyebb eljutás problémáját segítené az átkötő út megépítése, melyet új önkormányzatunk lelkesen nem támogat. Sőt akciókat hirdet megakadályozására. Ezzel többszáz milliós veszteséget okozva a falunak! Küller János testületének is szívügye volt a Bécsi úti településrészen élők sorsa. Például a falu eddigi egyetlen zebráját, mely a 10-es úton a Téglagyárhoz közelében hoztak létre az Ő testülete építette egyéves tiszteletdíjukat felajánlva.

(A Küller János és testülete által építtetett zebra a Bécsi úton. Forrás: google)

Reméljük az új testület is “összedob” egy másik zebrára. A Paksiék nem tették…Sok sikert kívánunk a “problématérképen” felvázolt “tünetek” megoldásához önkormányzatunknak. (De tényleg!)