WALDORF

További visszásságok a Waldorf Iskola koncepciója körül

Mi lesz veled régi iskola című cikkünkben utaltunk arra, hogy még a Waldorf Központ sem áll teljes mellszélességgel a Pilisborosjenőn elindított szülői kezdeményezés mögött.
Azóta kiszivárgott, hogy a Waldorf központilag nemcsak nem támogatja egy Ft-tal sem az iskola alapítást Pilisborosjenőn, hanem kifejezetten kétségbe vonja annak itteni fenntartható működését. Ennek oka teljesen egyszerű: Budapesten a III. kerületben az Óbudai Temető északi sarkán, Solymáron és Pilisvörösváron már működnek Waldorf oktatási intézmények. Ezek Pilisborosjenőről még csúcsidőben is megközelíthetők 20-25 perc alatt autóval, a budai iskola pedig még a helyi buszjárattal is jól elérhető. Ezért Pilisborosjenőn kizárólag csak a helyi és az ürömi diákokra számíthatnának.


Fentiek tükrében végképp megmagyarázhatatlan, hogy miért akarja az Önkormányzat 25 gyerek, egy induló  osztály (!) érdekében bérbe adni a régi iskola 700 m2-es új szárnyát.
Ez ellehetetlenítené bármilyen, a falu teljes lakosságának hasznos ellátást nyújtó intézmény fejlesztési koncepciójának kidolgozását és azzal, hogy hosszú távra  leköti az Önkormányzat félmilliárdos értéket képviselő vagyonát, bizonytalan időre kitolja az óvoda összevonást, az új polgármesteri hivatal megépítését, és a magas színvonalú időskori ellátás megteremtését.

ÖPE