Befogott száj

Mivel minket valamiért nem enged hozzászólni Pilisborosjenő Önkormányzatának 2097 Falufórumnak nevezett FB oldala, ezen a módon kommentáljuk a Budai Tégla Zrt ügyében megkötött önkormányzati megállapodásra született kommenteket:

K.B. Azta mindenit! Nagyon köszönjük 🥰

  • Mit tetszik köszönni? Azt, hogy 500 milliót kidobott az ablakon az önkormányzat? Mit kaptunk cserébe? Pár értéktelen, rossz helyen lévő, közmű, út nélküli, értékesíthetetlen telket. Persze, ha fizetni kell, fizetni kell…

K.K.Szuper bár nehéz elképzelni mindezt hogyan azaz miért mond le vki 1.7 milliárdról sőt fizet még felet?🤔

  • Ebben a témában ez a legjobb kérdés!  

S.ZS. Én is pont ezt akartam kérdezni! Azt olvashatjuk mit kapott a falu, ehhez szerintem mindnyájan gratulálunk! ☺
De mit kapott a Budai Tégla Zrt. amiért ilyen nagyvonalú ,hogy elállt a pertől és még telkeket is kapott a falu?

  • Tényleg kaptunk valamit? Ennek is meg lesz (meg van!) az ára, mint eddig minden BT próbálkozásnak meg volt, meg lett az ára! Ilyen még nem nagyon volt az újkori magyar történelemben, el sem indult a per és máris meg kellett egyezni? Fura! Nem értek volna rá később is?

BMF igen ez igaz! De valószínűleg rengeteg olyan eshetőség van ami erre kötelezte őket. Csak mi nemnagyon tudunk róla.

  • Egy ilyenről sem tudunk, csak sejtjük… Csak közlik majd egyszer az igazi okokat!

ZB. Oppácska ez igen🙂

  • Ez egy nagyon jó reagálás! De valahogy a kampányban nem tetszett ennyire meglepődni, amikor megjósoltuk, hogy milyen történések fognak zajlani, ha az Ön által is támogatott csapat fog döntési helyzetbe kerülni.

TG Szuper hír! Akkor kb 500 mFt adóbevételről és annak kamatairól lemondott az Önkori.

  • És még ki tudja miről….

SG Gratulálok! Ez remek volt!

  • Jó, de mi? Ezt bárki eltudta volna érni! Kukába 500 millióval? Reméljük most már jóban lesz a BT és az Önkormányzat. De vajon eddig miért nem voltak jóban?….

TA Fantasztikus! 😍

  • Fantasztikus négyes (helyett hetes)! De jogból, önkormányzati ismeretekből, faluszeretetből- elégtelen!

JV Jupijupijé!

  • Kedves Kishölgy! Tudja egyáltalán, hogy miről van szó? Ha igen, legyen szíves ossza meg a nagyérdeművel. Egy Hippidijéhippidijó kevésnek tűnik… biztosan vannak komolyabb érvei is!

BA Akkor remélem a Téglagyári utcát végre megcsinálják , és nem csak a falut fejlesztik.

  • Nem fogják megcsinálni…. mert nincs miből! Pénzt nem kaptak, pénzhez jutni nem tudnak, mert eladhatatlanok a telkek. És a hűtlen kezelés miatt, mivel nem szedik be a bíróság által jogszerűnek nyilvánított adót, nem is lesz módjuk rá, mert…

BMF Nagyon nagy tisztelet csak így tovább! Remélhetőleg eléglessz sok minden jóra az a pénz.😁😁 Ez alatt fejlesztést értek. 😀

  • Szép ez az optimizmus, de MIBŐL??????

ÁB Hát ez remek!

  • Mitől az? Ehhez kellett ekkora kavarás, hazugságáradat, hamis vádak? Amikor a Küller Jánost vádló közlemény megjelent, már valószínűleg megállapodtak a Budai Téglával. Egyébként milyen jó ez a név! Nomen est omen….

JH Hurráááááá! Köszönjük.

  • Mi is köszönjük! Hurrá nélkül… Hol tetszik lakni? Reméljük, egy Küller Jánosék által felújított utcában! Ha nem, most biztos felújítják…, ha lesz miből!

JV Most már épülhet a Bécsi úti járda! Hurrá! Vagy nem?

  • Hát nem! Előbb az alatta futó gyűjtőcsatornát kell megépíteniük! Eddig is ennek hiánya miatt nem épület meg. Nem lehetett addig engedélyt kapni a járda megépítésére, amíg nem lesz meg a csatorna. Úgyhogy nem a Küllerék miatt nem épült meg és nem a mostaniak érdeme lesz, ha megépül egyszer a következő évtizedben…

LPS Az egyezség anyaga, szerződése mikor és hol lesz elérhető? A hír erről nem sokat tartalmaz. Jótékony Wienerbergerekről pedig még nem hallottam.

  • Valószínűleg azért nem elérhetőek, mert az Önkormányzat szerint így valósul meg az általuk annyira hirdetett nyilvánosság… és hát nem olyan szép a menyasszony!

EK  A lényeg hogy megállapodtak, fizetnünk nem kell és a falu kapott ajándékba zöld területet (régi meddőhányó ami már 40 éve erdő
+ régészeti lelőhely is van rajta, így marad erdő, hasznosítani nem lehet ami nem is baj) tehát nem PÉNZ, hanem 430M értékű zöldterület és út ami a mostani rekultiválódó bányához tartozik (2024). A Panoráma útról érhető el, itt jártak fel a sittszállító konténeres tehergépjárművek.
Infó: Bernadett által linkelt szerződésben a helyrajzi számok alapján
illetve amit találtam HÉSZ https://pilisborosjeno.hu/…/HSZmod… alapján
meg lehet nézni konkrétan milyen területekről van szó, már akit érdekel.
Én szeretnék majd egy friss 2020 HÉSZ mellékletet majd az önkormányzat honlapjára, ha lehet mert ez 2018.12 készítésű. De ha valakinek van már frissebb, bővebb, az ne tartsa magában.

  • Köszönet a szakszerű hozzászólásért!

Hozzáfűznénk:

Tisztelet, köszönet a néhány szakszerű, és láthatóan ismeretek birtokában lévő hozzászólónak!

Sajnos olyanok is véleményt nyilvánítanak (persze ehhez joguk van!) a falu sorskérdéseiről, akiknek fogalmuk sincs, hogy mire reagálnak. Még olyan szakembereknek is beletört a bicskájuk a Budai Tégla ügybe, akik igencsak jártasak a jog rejtelmeiben és az ügyet magát is, úgy vélték, ismerik. Azért nem tudtak sikert elérni, mert a partner és az ügy olyan, amilyen. Szép a sok hurrá és hippidijé, de, reméljük pár hónap, év után is lesz kedvük örülni, azoknak, akik most meg lettek vezetve és még (!) hisznek!

Javasoljuk, hogy visszafogottabban örüljenek a 2097 támogatói, mert jórészt Nekik köszönhető, hogy most 500 milliót kidobhattak az ablakon potentátjaik! És ez még csak a kezdet! Jön (folytatódik) a Waldorf ügy és az Átkötőút mondvacsinált leállítása. Amennyit hozniuk kellene a kampányban tett ígéreteikhez képes, annyit fognak vinni!

(ÖPE)