Az első nap iskola nélkül

(De tanulni, szeparálódni azért kéne…)

Örömmel fogadtuk és a mai tapasztalatokkal egészítenénk ki dr. Csányi Márta falunkban élő és itt rendelő fül-orr-gégész Youtub-on közzétett figyelemfelhívását, melyet a mostani világjárvánnyal kapcsolatban fogalmazott meg.

A „bandázás” beindult! Pedig Csányi Márta doktornő külön felhívta a figyelmet arra, hogy nem iskolai szünet van. Nem ér semmit, ha a gyerekek nem mennek iskolába, de otthontanulás és elkülönülés helyett kóborolnak a faluban. Olyant is lehet már most (még?) tapasztalni, hogy gyerekcsoport (3-4 fő) vonult végig a falun egy iskolástársuk otthonába. Valószínűleg a szülők elmentek dolgozni, lehet egy kicsit „bandázni” ötlettől vezérelve.

NEM! NEM LEHET BANDÁZNI! Nem iskolai szünet van! Nem „békeidő”! Súlyos járvány fenyegeti az egész világot. S van olyan ország, országok, ahol már nem fenyegetés van, hanem már nagy a baj!

Hallottunk olyanról is, hogy valamelyik szülő és a gyerekek otthon vannak, de egy nagyszülő mégis meglátogatta Őket. Elképesztő! Vajon egy idős, a legveszélyeztetettebb körbe tartozó ember miért vállal ilyen kockázatot? Kettős kockázatot! Ő is fertőzhet és Őt is megfertőzhetik!

Javasoljuk, hogy mindenki vegye komolyan a hatóságok és a közvetlen környezetünkben élő Dr. Csányi Márta doktornő intelmeit! Naponta többször tájékozódjunk a HIVATALOS weboldalakról, TV csatornák híradásaiból. Ne dőljünk be az álhíreknek! Pár hete még azt harsogta néhány, most meg nem nevezendő „sajtóorgánum”, hogy eltúlzott a védekezés, hiszen csak egy influenzáról van szó. Hát nem! Ez nem csak egy influenza, annál sokkal veszélyesebb! Ekként kellene hozzáállni! Ha felelőtlenül állunk a dolgokhoz, elszabadulhat és annak beláthatatlan következményei lehetnek!

Bízunk abban, ahogy a vírus erősödik, a helyzetet most még alulértékelő embertársaink is észhez térnek és a veszély elmúltával visszatérhetünk a régi, megszokott életünkhöz!

ÖPE