A helyi, nem létező nyilvánosságról

(Sehol se talállak! (Quimby)

„Átirat”:

Voltam csoportban, repültem fórumon, Önkori honlapon, lassú volt a net…Hess, jött YouTube, imbolygott Podcast-ben, szikrázott az éter, most keresem, kutatom, de sehol sem találom. )

Mostanában (is) igen hiányos az Önkormányzat honlapja. Nem sikerült sem a régi honlapon sem az új Önkormányzat oldalán megnyitnom a dokumentumtár menüpont tartalmát.

Eddig is hiányzott a régi honlapról a 2019 november -2020 március 13-ig tartó időszak Képviselő Testületi üléseiről készített (?) jegyzőkönyvek JEGYZŐKÖNYV menüpontja és persze, tartalma.

Pedig bizton állíthatjuk, hogy az új Képviselő Testületi meghívók, előterjesztések fent voltak valaha. Szintén elérhető volt a Waldorf szerződés, a Budai Tégla Zrt. és a Polgármester közötti, bizonyára jog és szükségszerű peren kívüli megegyezés dokumentumai.

Most nem találtam a 2020 évre vonatkozó költségvetési kimutatást, pedig az is fent volt!

Keresem, kutatom napok óta …

A várható, megjósolható magyarázat a felelősök részéről: átalakulóban van az önkormányzat weboldala, Covid 19. , stb…… De hát a régi weboldal még működik, úgy tudjuk az azt kezelő munkatárs sem beteg.  Sejtjük, hogy az okok a sötét mélyben rejtődnek el…

Feldúlt vagyok, hogy ez megtörténhet! Nem elegáns kihasználnia (amennyiben szándékos a nyilvánosság teljes leállása, ha nem az, akkor a hozzá nem értés magasiskolája!) az önkormányzatnak a jelenlegi nehéz helyzetet! Persze, ha a polgármesternek (s ezáltal a helyi háttérhatalomnak) TEJHATALMA van… élni fog vele.

Step by step (lépésről lépésre) követve a Pilisborosjenő New (új), illetve Old (régi) honlapját tartalmát ezek hiányát tapasztaljuk:

Dokumentumtár

-Előterjesztések -aktuális KT ülés témái….

-Határozatok – aktuális KT. ülésen meghozott döntések, mint pl. Régi iskola hasznosítás, utak fejlesztése, Led lámpák beüzemelése

-Költségvetések- 2020 évi kiadásaink miből- mire költünk…,

-Szerződések – Waldorf, mikor, kivel szerződött,

-Helyi Önkormányzati épületek bérbeadása

-Budai Tégla Zrt. peren kívüli megegyezés: miről, ki- kivel mikor állapodott meg?!

Röviden: semmi nem elérhető!

Hol vannak adózással kapcsolatos információk?

Hol vannak közlések az elnyert pályázatokról? (Ha vannak…)

Minket érdekelnének ezek az információk!

Nincs információ az orvosi rendelésről, ügyeletről, temetés ügyintézésről, a tűzoltóság, polgárőrség elérhetőségei sem találhatóak az önkormányzat webes felületein!

INFORMÁCIÓ KELL A PILISBOROSJENŐI EMBEREKNEK, A LAKOSOKNAK!

A NYILVÁNOSSÁG MEGTEREMTÉSE, A LAKÓK FOLYAMATOS TÁJÉKOZTATÁSA TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGE AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK!

Ígéretet kaptunk erre a választási kampányban eleget! A Külleréket állandóan a nyilvánosság alacsony szintjével kritizálták. S most mit tapasztalhatunk: a helyi nyilvánosságnak nincs szintje… de most ez a „szinttelenség” is elfogadható egyeseknek!

Hosszú éveken keresztül működött egy lehet, hogy nem „modern”, de jól használható, szuper honlap. Hol van???

Ha elfogadjuk, hogy modernizálni kellett a honlapot, akkor annak szabályait be kellene tartani. Addig, amíg az új felület nem 100 %-os, addig a régit működtetni kell!

Nem lenne szabad a lakosságot tájékoztatás nélkül hagyni!

Nincs Hivatali Ügyfélfogadás!

Nincs működő honlapja az önkormányzatnak! Arra azért futja, hogy a Művész Úr több témában is szerepeljen a készülő weboldalon… persze, most Ő is ráér!

A lakosság nem tud elérni biztos helyről (?)származó információkat.

Van Pilisborosjenőn polgármester? Vagy inkább Youtubeer lett??

KÖVETELJÜK AZ ÁTLÁTHATÓSÁGOT PILISBOROSJENŐN!

Tisztelettel!

ÖPE-MT