Mi történik itt?!

Elképesztő, hogy milyen meggondolatlan önkormányzati döntések, születnek ebben a helyzetben (is)!

Az önkormányzat kihasználja az alkalmat és folyamatosan félre informálja a lakosságot minden aktuális témában, most éppen Waldorf ügyben!

Mi történik itt??

Hol a józan ítélőképesség??

Milyen érdekek nyomásra születnek most ezek a döntések??

Még azt se tudni, meddig tart ez az egész, mi lesz szeptembertől az iskola kezdéssel.

Ha tényleg a Waldorf kapja meg a régi iskolaépületet, akkor ebben a helyzetben (is) ez felelőtlen döntés.

Nem lenne megfelelőbb, pláne a mostani helyzet fényében egy JÓL MŰKÖDŐ, BIZTONSÁGOS idősek otthonát kialakítani, vagy egy valódi, piaci alapon létrejövő hasznosításra kiadni az épületet?

Elpazarolni egy ilyen értékű épületet egy baráti, „civil” egyesületnek, vétek, bűncselekmény! (A Céginfo szerint a Waldorf Egyesület egy alapítványának a PBJ. Fő út 41.-ben van a székhelye… Egyik vezetőjének Bubik képviselő a férje…)

Nagy felelőtlenség ez! Nagy a veszélye, hogy nem jól jön ki ebből a helyzetből az önkormányzat, azaz a falu! Sőt, jogi következményei is lehetnek ennek a rossz döntésnek! Gondolják meg, hogy érdemes-e!

Azt is figyelembe kellene venniük, hogy pár hét, hónap múlva milyen nehézségekkel kell szembe nézni a falunak.

A gépjármű adó 100%-át kéri az állam hozzájárulásként a védekezéshez.

Kormányrendelet alapján bármilyen adónem befizetése dec. 31-ig halasztható.

Nyilván sokan inkább enni fognak, mint sem adót fizetni! Mindenáron a bevétel növekedést nyújtó, és-vagy, a hiányzó időseket ellátó szociális intézményt kellene preferálni, illetve pótolni!

Várhatóan a Budai Tégla Zrt.-vel való egyezség miatt is sok pénztől esik el Pilisborosjenő a kirótt telekadó elengedése miatt. Ezen felül azon, egyébként is értékesíthetetlen telkek értéke is folyamatosan csökken a piaci ingatlan árakkal együtt, amiket a szerződés módosításáért és a telekadó befizetésének „kiváltásaként” kapott az önkormányzat a Budai Tégla Zrt-től!

De milyen forrásra is számíthatunk egyáltalán azon területekből?? Eladhatók lesznek e valaha? Ki közművesíti ezeket a telkeket?? Anélkül mennyit érnek?

Ráadásul az önkormányzat elutasítja az állami fejlesztéseket! Miből lesz itt mi? Jelen helyzetben és sajnos a jövőre nézve is felelőtlenség az, amit a Pilisborosjenői dilettáns önkormányzat művel!

Most lenne idő!

Most újra lehet gondolni mindent!

Nyomjanak egy „reset” gombot!

Tegyék meg, amíg nem késő!

MT-ÖPE