Kísért a múlt…

Kísért a múlt…

Nyílt levél Pilisborosjenő Önkormányzatának

Levelünk megírásának indokolása: sokadszorra fordul elő, hogy Pilisborosjenő Önkormányzatának külső bizottsági hölgy tagja olyan stílusban „osztja az észt” a faluban működő, az önkormányzat felé kritikus s ez által a köz javát szolgáló webes felületeken, Facebook oldalakon kialakult vitákban, ami szerintünk megengedhetetlen! Vigyorgó „szmájlikkal” kísért, sokszor a vitapartnert alázó hozzászólásai szomorú múltat idéznek. Azt a múltat, amikor az ezen hölgy által is támogatott egyesület és azok képviselő-jelöltjei és polgármester-jelöltje ellenzékben, vagy éppen kampányban voltak. Akkor is közösségbomlasztó hatású voltak az ilyen „szintű” hozzáállásaik! Meg is lett az eredménye! Pilisborosjenő közössége több részre szakadt! (Megint! Úgy mint 2002-ben és 2010-ben is…)

Sajnos az a pökhendi, lekezelő hozzászólási stílus, amivel bedarálták -és ma is ez a céljuk- a másik felet, sikerrel járt, most Önök vannak felelős pozícióban! Ennek megfelelően kellene kezelniük a másik felet! A mások által megfogalmazott gondolatokat értékelniük kéne, a vitapartner emberi mivoltát nem lenne szabad megkérdőjelezniük! Javasoljuk, hogy szakadjanak el a múltban képviselt stílusuktól és próbáljanak meg felelősen, emberi módon megnyilatkozni akkor is, ha éppen nem a baráti oldalról jön a szokásos pozitív észrevétel, méltatás, hanem a hiányosságokat, a hibákat feltárni, azokat orvosolni vágyók megjegyzéseivel találkoznak.

Annak fényében különösen megengedhetetlen a hölgy és társainak pöffeszkedő stílusa, hogy a tavaly október 13-i választás súlyos következményeként teljes létszámban Önök alkotják Pilisborosjenő képviselő-testületét!

Önöknek a választási ígéreteiknek megfelelően, nem pedig a mostanában tapasztalt antidemokratikus irányítási elveket alkalmazva, a véleményszabadságot semmibe véve, az információhoz való hozzájutás lehetőségét akadályozva, tények elhallgatásával, elferdítésével, kommunikációs trükkökkel kellene községünket vezetniük! Egyszerűen megfogalmazva: dolgozniuk kellene! Értünk!

A 2097 Egyesület tagjainak és hatalomra került polgármesterének, képviselőinek, bizottsági tagjainak időnként használt provokatív vitastílusa, a potenciális választók másik, a nem velük szimpatizáló része felé súlyosan erkölcstelen is, mivel Önöknek már a falu teljes lakosságát kellene szolgálniuk! Azokat is, akik nem Önökre szavaztak és azokat is, akik éppen most ábrándulnak ki Önökből, pedig a kampányban még hittek ígéreteiknek és csapatukra adták voksukat. Önöknek közszereplőként és szimpatizánsaiknak is, mint támogatóknak sokkal több, fajsúlyosabb kritikát is el kell viselniük, mint a véleményüket esetleg merészebben kifejező kritikusoknak, ahogy egykor Önök is vallották a partvonalról. Mindezt a közjó, az előrehaladás, az önkormányzat ellenőrzése, jobb teljesítményre ösztönzése érdekében!

Véleményünk szerint az Önök megítélésére is káros lehet, ha ez a külső bizottsági hölgytag (K.I.) és még néhány, a normális emberi párbeszéd stílusát nem ismerő, azt nem valló, arra képtelen 2097 hívő egyén ilyen közösségromboló kinyilatkozásokat tesz!

Vegyék figyelembe: a választások eredményeként most Önöknek kellene letenni a köz asztalára azokat az eredményeket, melyeket annyira elvártak egykor az előző, akkor éppen döntési és FELELŐSSÉGI helyzetben lévő testülettől! Példát kéne mutatniuk demokráciából, nyilvánosságból, sajtószabadságból, emberségből!

Több tiszteletet kérünk azok felé, akik szabadidejüket feláldozva próbálnak segíteni, és véleményüket bátran vállalva, kockáztatják azt, hogy az Önök „trolljai” a falu nyilvánossága előtt megalázzák, meghurcolják Őket.

Több türelmet, visszafogottságot kérünk (talán a követelünk szó is helyénvaló lenne) az önkormányzati, támogatói megnyilatkozásokban!

Szabó János

Elnök

ÖPE