Sorskérdések

Sorskérdések

Pilisborosjenő polgármesteréhez

Igazán nem szívesen terhelnénk polgármester urat kérdéseinkkel ebben a nehéz helyzetben, ha nem lennének ÉGETŐEN fontosak falunk egyéb sorskérdéseit érintő folyamatok, melyekről, lehet mondani, hónapok óta nem, vagy nem kellő mértékben kapunk tájékoztatást Öntől, Önöktől.

Mindenekelőtt:

JÁRVÁNYÜGYI HELYZET PILISBOROSJENŐN

Kérjük szíveskedjen tájékoztatni a lakosságot, ha lehet az Önkormányzat hivatalos média felületein arról, hogy falunkban milyen intézkedéseket tettek eddig a lakosság egészségének megóvására, a fertőzésveszély csökkentésére, az idősek, rászorulók ellátására, a hivatali dolgozók védelmére.

Érdeklődésre tarthat számot az is, hogy a turizmus hétvégi korlátozása milyen eredménnyel járt. Erről jó lenne fényképes, a rendelet hatékonyságát, betartását bemutató tájékoztatót olvasni. Mivel a helyi médiákban felmerült a hétközi korlátozás, a hét közbeni látogatószám csökkentésének igénye, gondolkodnak-e a hétvégi korlátozás kiterjesztésében is?

Ezúton, ismételten felajánljuk közleményeik közlésére weboldalunkat.

BÖLCSŐDE

Kérjük, szíveskedjen tájékoztatni falunk lakóit, hogy áll a bölcsőde építése. Kiszivárogtatott információk szerint nem az új óvoda mellett, a pályázatban erre a célra megjelölt helyen, hanem máshol, a faluközpontban, a lakóövezetben kívánják felépíteni a bölcsődét. Igaz ez? Megszületett már a döntés? Ha igen, ki döntött? Mi a lakosság véleménye erről?

Megéri-e kockáztatni a forrás elvesztését, és öt év kizárást az újabb pályázatokon való indulási lehetőségekből, azzal, hogy változtatnak az eredetileg pályázati tartalmon?

Megéri-e kockáztatni a lakossági felháborodást a bölcsőde lakóövezetben való megépítéssel?

ZEBRA

A falu lakói szeretnének valami biztatót olvasni arról, hogy mi a határideje a komplett iskolai ZEBRA kivitelezésének. Miből kívánják azt finanszírozni?

A pár napja az iskola előtt lévő buszöbölbe telepített lámpaoszlop miatt a Volán járatai meddig nem fognak megállni az iskola előtt? Az iskolai zebra kapcsán, a választáskor folytatott kampányuk fényében elfogadhatónak tartja-e, hogy a családi okokból most is az iskolába járó gyerekek balesetveszélynek kitettsége ezzel a duplájára növekedett?

VISMAJOR

A választópolgárok hozzánk érkezett jelzéseiből is érzékelhető, az is érdekelné őket, hogy a tavalyi viharkár kapcsán megítélt Vismajor kártérítéssel mi a helyzet?

KONSZOLIDÁCIÓS PÁLYÁZAT

Ki, mit rontott el? Indult-e FÜGGETLEN vizsgálat, történt e jelzés az illetékesek felé, stb. Szeretnénk tisztán látni!

Ha tényleg vissza kell fizetni a kapott összeg egy részét az valójában mennyi, komolyan gondolják-e, hogy a közelmúltban közzétett módon, (pályázati forrás megszerzése a visszafizetésre) megszerezhető-e az összeg?

Tettek e lépéseket arra, hogy saját munkájuk eredményeként képződött forrásból meg tudják oldani a visszafizetést? (Amennyiben vissza kell fizetni, nem pedig csak egy „furkósbot” ez a téma az előző testület és az akkori polgármester elleni hadjáratban. Sajnos, nem tudunk mélyebben informálódni, mert Önök teljesen leállították az önkormányzati tájékoztatást!)

Azt is tisztázni kéne, hogy az az összeg, melyet most Önök szerint vissza kell fizetni elköltésre került e már, vagy a kasszában várja sorsát? Ha elköltésre került, abból milyen fejlesztés lett végrehajtva? Ha nem használták fel és a kaszában van, akkor miért kell egy pályázat arra, hogy visszafizessék?

B.T. ZRT.

Az is közérdeklődésre tarthat számot, hogy most a pandémia következményeként kialakult gazdasági válság okozta problémák fényében mennyire érte meg a Budai Tégla Zrt-vel szerződést módosítani és miképpen áll az ügy?

Nem lenne-e értelme még most gyorsan visszalépni, még a bírósági jóváhagyás előtt? Már, ha még előtte vagyunk… Úgy tudjuk (reméljük), hogy testületi megerősítés még nem történt meg! Esetleg az is megtörténhet, hogy a különleges jogkörrel élve Ön hagyja jóvá a saját maga által aláírt szerződést?

ÁTKÖTŐ ÚT

Lesz? Nem lesz? Ha nem lesz miért nem lesz? Kinek jó, ha nem lesz? Ki dönt a létéről? Milyen felhatalmazás alapján? Kinek az érdekében? Ki építi meg, ha majd mégis meg kell építeni egyszer? (Mert meg kell…)

WALDORF

Mitől jó ez a szerződés az itt élők többségének? Mennyi bérleti díjat fizet a Waldorf? Hogyan kezeli majd az önkormányzat a Waldorf Alapítvány esetleges támogatási kérelmét amennyiben a következő költségvetési évben ilyen irányú igényt nyújt be a Waldorf Alapítvány itteni iskolája működtetéséhez?

Hogyan kezeli majd az önkormányzat a Waldorf Alapítvány esetleges, a régi iskola előtti zebra iránti igényét?

Hogyan kezeli majd az önkormányzat a Waldorf Alapítvány későbbi, a teljes épületre vonatkozó lehetséges vételi szándékát?

ÉGETÉSI TILALOM

Beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket a kertekben a lakossági égetést, tulajdonképpen, teljes mértékben tiltó rendelet?

Mikor jelenik meg egy égetést kérelmező segédlet?

Az esetleges kártevő elszaporodás miatti károk leküzdésében milyen szerepet kíván vállalni az Önkormányzat?

A vészhelyzet elmúltával is fent kívánja-e tartani az önkormányzat a tiltó rendeletet?

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS

Arról is várjuk a polgármester válaszát, hogy a benyújtott közérdekű adatigényléseket miért nem teljesítik határidőre!

NYILVÁNOSSÁG

Mikor lesz teljeértékű az önkormányzat weboldala?

Mikor lesznek elérhetők az eddig hozott határozatok, rendeletek?

Tervezik-e a jövőben, a vészhelyzet elmúltával nyilvános testületi ülések megtartását is?

EGYÉB POLGÁRMESTER DÖNTÉSEK

Tájékoztatást kérünk a vészhelyzet ideje alatt meghozott eddigi, a testület mellőzésével meghozott polgármesteri döntésekről.

Zárásként:

Nem lenne időszerű egy, akár a testület, vagy a polgármester által kért hatósági vizsgálat az önkormányzatnál? Az sok mindent tisztázhatna!

ÖPE