210 nap mérlege

(Fogy az idő…)

2019 október 13 előtti és az azutáni időszak történései:

Átkötő út:

Az előző önkormányzatnak már kész megállapodása volt az Állammal az Átkötő út megépítéséről.

(AZ ÚJ ÖNKORMÁNYZAT ALTATJA AZ ÜGYET, AMÍG…)

Szennyvíztisztítás:

Elnyert, az előző ciklusban átirányításra került pályázat van, -mely végig ment minden szükséges engedélyezési szinten- a csatornatisztítómű bővítése helyett a jóval nagyobb kapacitású, környezet kímélőbb, a pilisborosjenői szennyvízkezelést véglegesen megoldó budapesti bekötésére. Elvileg bármikor megkezdhető lenne a tervezés-kivitelezés.

(AZ ÖNKORMÁNYZAT NEM HATÁROLÓDOTT EL NYILVÁNOSAN ATTÓL A HÍRESZTELÉSTŐL, MELY SZERINT TERVEIK LENNÉNEK A JELENLEGI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ BŐVÍTÉSÉRE VALÓ ÚJBÓLI FORRÁS ÁTIRÁNYÍTÁSRA. NEM TUDNI, HOGYAN ÁLL AZ ÜGY.)

Konszolidációs és útépítési-felújítási források, egyéb, e témájú pályázatok:

Az előző ciklusban 30 feletti út épült illetve került felújításra. A konszolidációs forrás elszámolása volt csak hátra. A munkálatokat befejezték.

(AZ ÚJ ÖNKORMÁNYZAT KÉPTELEN VOLT A KONSZOLIDÁCIÓS FORRÁSOKKAL ELSZÁMOLNI! NINCSENEK HÍREK AZ ÖNKORMÁNYZAT A TOVÁBBI ÚTÉPÍTÉSEKKEL KAPCSOLATOS TERVEIRŐL.)

Idősek otthona

Elő volt készítve, lakossági igényfelmérés és véleménynyilvánítás után már a megvalósítást tervezték a régi iskola épületében.

(HELYETTE WALDORF ISKOLÁT KAPTUNK, A KIRÚGOTT A MŰVELŐDÉSI HÁZAT IS (!) ITT AKARJÁK ELHELYEZNI, LÁNGOSSÜTŐS-FALUHÁZAT TERVEZNEK ODA…)

Bölcsőde:

Még az előző testület munkájának köszönhetően elnyert pályázat van. Már folyna az építkezés ha…

(MA SEHOL SE TART. SŐT, KOZKÁZTATJÁK A PÁLYÁZATI FORRÁS MEGVONÁSÁT AZZAL, HOGY A LAKÓÖVEZETBE AKARJÁK BEHOZNI A BÖLCSÖDÉT A PÁLYÁZATBAN SZEREPLŐ ÚJ ÓVODA MELLŐLI TERÜLETRŐL!)

Iskolai Tornaterem

Az előző ciklusban sikerült bekerülni az országos tornaterem építési programba. Az Állam által kiírt közbeszerzés azonban eredménytelen lett, ezért nem épülhetett meg már az előző ciklusban a tornaterem.

(MOST AZT NYILATKOZZA A POLGÁRMESTER, HOGY AZ Ő ÉRDEMÜK A TORNATEREM VALAMIKORI MEVALÓSULÁSA! AZT, HOGY MIKORRA KÉSZÜL EL, NEM TETTÉK KÖZZÉ…)

Vismajor kártérítés:

A tavalyi viharok okozta károk kijavítására kapott forrást -nem kevés munkával- az előző önkormányzat. Állítólag a pénz már a kasszában kéne, hogy legyen.

(NEM TUDNI, HOGY AZ ÚJ ÖNKORMÁNYZAT TUD-E EGYÁLTALÁN ERRŐL… LÁTHATÓ NYOMA NINCS A PÉNZ FELHASZNÁLÁSÁNAK.)

Zebra:

Már 2018 őszén elkészült volna, ha…

(BALLÉPÉSEK SOROZATÁT KÖVETTE EL AZ ÖNKORMÁNYZAT, DE FŐLEG A POLGÁRMESTER! KEZDVE AZ EREDETILEG TERVEZETT ZEBRA 2097 EGYESÜLET ÁLTALI MEGFÚRÁSÁVAL, FOLYTATVA A BUSZÖBÖLBE TELEPÍTETT OSZLOPOKKAL, MAJD AZ IDEIGLENES “BUSZMEGÁLLÓVAL” KORONÁZVA TÉNYKEDÉSÉT! MINDEZ 40 MILLIÓNKBA KERÜL! MOST NEKIK KELL MEGBIRKÓZNI A MAGUK ÁLTAL GENERÁLT PROBLÉMÁVAL…)

Budai Tégla:

500 milliós pert nyert az előző önkormányzat a Budai Tégla Zrt ellen. Jogerősen! Csak be kellett volna hajtani!

(EZZEL SZEMBEN AZ ÚJ ÖNKORMÁNYZAT ÚJ, A BUDAI TÉGLÁRA NÉZVE IGEN CSAK ELŐNYÖS SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁST KEZDEMÉNYEZETT A CÉGGEL, MELYNEK SORÁN JÓRÉSZT ÉRTÉKTELEN TELKEKET KAPOTT A FALU A BEFIZETENDŐ 500 MILLIÓS ADÓBEFIZETÉS HELYETT! )

Ami kész feladat volt: Nem volt jó úgy nekik!

Ami elő volt készítve: Megfúrták!

Amihez fogtak: elrontották!

Amit rájuk bíztak: elherdálják!

Lassan üres lesz a kassza!

Lassan (?) elfogy a türelem…

Hát kellett ez?

A jogi és politikai felelősség az önkormányzaté ugyan, de a választópolgárok erkölcsi felelőssége sem hanyagolható el, mivel nekik „köszönhető”, hogy ez a társaság kapott felhatalmazást a falu vezetésére!

ÖPE 2020. május 10.