Beindult az ingatlanmutyi!

Beindult az ingatlanmutyi!

A csőd elkerülésére Pilisborosjenő Önkormányzata az ingatlanvagyon egy részének felélését tervezi!

A kiszivárgó hírek szerint Pilisborosjenő Önkormányzata pénzügyi nehézségei miatt önkormányzati ingatlanok eladását készíti elő.

Több értékes ingatlan eladását tervezik és már kínáltak is eladásra, illetve újabbak piacra dobására is készülnek, pedig a mai ingatlan piaci helyzet, a csökkenő árak nem kedveznek a kényszereladásoknak.

Persze erről semmilyen tájékoztatót nem adtak közre az önkormányzat, a lakosság bevonása helyett folyik a titkolózás.

Ismerős a helyzet!  2002-ben, mikor a községvédők (hivatalos néven: 2097 Községvédő Egyesület) többségbe kerültek a képviselőtestületben, akkor is szinte azonnal az ingatlanvagyonra akarták rátenni a kezüket a Hetek néven elhíresült képviselők.

A 2002-2006-os ciklusban a falu teljes ingatlanvagyonát ki akarták vinni egy közhasznú társaságba, hogy miután az kikerül az Önkormányzat fennhatósága alól, szabadon garázdálkodhassanak. Küller Jánosnak – bár egy időre felfüggesztették – sikerült a falu vagyonát megmenteni.

Küller János és az őt támogató képviselők előző ciklusban elvégzett munkájának köszönhetően most újra van mit eladni a „Hetek” szellemi, politikai örököseinek.

A jelenlegi testületnek nincs szüksége a régi manőverre, az agitprop gépezeten keresztül a Budai Téglával lefolytatott ingatlanmutyit is sikertörténetnek, vagyongyarapodásnak állították be.

A tény viszont az, hogy az Önkormányzat hozzávetőleg félmilliárdos a Kúria Önkormányzati Tanácsa által jóváhagyott adók módjára behajtható követelése helyett egy 5Ha-os rekultivált bányaterületet (melynek beépíthetőségét a faluközpontra készülő Szabályozási Terv Módosítás égisze alatt sunyiban készítik elő) és egy 7Ha-os teljesen értéktelen, omlásveszélyes spontán erdős járhatatlan meredek hegyoldalt kapott a falu. A többi, a közbeszédbe dobott jogi humbug csak a lakosság megtévesztését szolgálja!

Látható, hogy a polgármester és testülete még mindig nem vették észre, hogy csak baleknak kellettek. Az is lehet, hogy elveik, bizonyítási vágyuk sarkallja őket arra, hogy behunyják a szemüket, míg a háttérben serénykedő “szakemberek” a Képviselő-testület asszisztálásával kifosztják a falut.

A konszolidációs forrás visszafizetésének Küller Jánosra kenése, Waldorf ügyben lefolytatott vicc kategóriás lakossági egyeztetések, a „Faluközpont stratégiával”, a Faluház építésével egyetemben mind-mind elterelés!

Nem véletlenül nem láthatnak bele falunk lakói a valóban fontos ügyek hátterébe. Amit lehet elzárnak előlünk!

A válság is jól jött ezekhez a manőverekhez! Van mire hivatkozni!  Kiürült a kassza! Nem jön, sőt elvettek állami forrásokat! Vissza kell fizetni a konszolidációs pénzeket, kell a forrás a Faluházra.

Ha ki nem nyílik a lakosság szeme és nem lép fel ellene, akkor pár ember örömére indulhat nagyban az igazi ingatlanmutyi. Ami vagyonvesztés lesz az Önkormányzatnak az a szüret a háttérben ügyködő tanácsadóknak. Ébresztő! A mutyi elkezdődött!