Forrásteremtés?

Forrásteremtés?

Lassan ideje lenne elgondolkodnia a pilisborosjenői önkormányzatnak, ha már annyi jó ötletük volt még ellenzékben azon, hogy a lassan az itt élők tűrőképességének határát elérő turizmusból milyen formában tudna részesülni falunk.

A pandémia elején és közben is sokan látogattak ide.

Egyéb forrásteremtési lehetőségek megteremtése sem lenne ördögtől való, persze a falu ingatlanvagyonának eladása szerintünk nem forrásteremtésnek számít, hanem forrás-elherdálásnak.

Valahogy nem hallani semmit arról, hogy a „pályázunk ilyen, meg olyan forrásokra” lehetőségen (?) kívül bármilyen terve, elképzelése lenne a polgármesternek, testületnek arra, hogy a Pilisborosjenő falusias környezetének megtartása melletti fejlődést milyen pénzeszközökkel kívánja megvalósítani.

Számtalan agyament ötlet került már publikálásra. Van, amit már elkezdtek megvalósítani, pedig még azt a pályázatot sem nyerték meg, melyből tervezik az épület átalakítást (Waldorf iskola alsó (!) szintjének faluházzá alakítása). A terv már meg van. A kertet, udvart már feldúlták. A munka csigalassúsággal halad… de minek is, kinek is?

A pályázaton nyert műfüves pálya helyén vajon mi épül?

Az iskolai zebra és a tornaterem építését még mindig nem kezdték meg.

Ilyen lenne a tornaterem

Minden, ami működik az előző testületek munkájának köszönhető. Már, ami megvalósult már 2019. október 13 előtt, mert, ami nem, csak terv volt, vagy a megvalósítás szakaszában volt azt leállították, elkaszálták…

Kivétel a közvilágítási program. Ebben a készen kapott feladatban is sikerült szarva közt a tőgyét eltalálni az iskola előtti buszmegállóba való lámpaoszlop állítással.

Ezért kellett azt a szörnyeteg ideiglenes (?) buszmegállót üzembe helyezni.

Meddig legyünk még türelmesek?