Egy viharos….

Egy viharos éjszakán… (Karthágó)

Ha némi késéssel is, a múlt ismétli önmagát. Tavaly májusban volt hasonló, viharos időjárás, mint tegnap. Országosan most is jelentős károkat okozott. Sajnos egy haláleset is történt.

Falunkban, híreink szerint, elsősorban a Bécsi úti településrészen történt nagyobb kár. A Tücsök utca, a tavalyi kár után, még a vismajor igény leadása előtt a szemle után engedéllyel, szakszerűen, beton alappal, aszfalt burkolással kijavított burkolata „sétált” le a 10-es útra. Ezt az ideiglenesnek szánt javítást még Küller János polgármester volt kénytelen elvégeztetni, mivel az állami kártérítés összege késett és a közlekedést biztosítani kellett (a hírek szerint máig sem érkezett meg a forrás… nem kéne tenni érte valamit?)

Fotó: internet

Az önkormányzati munkában jártas egyéneknek ezen késlekedés nem jelent meglepetést. Tudja, hogy milyen lassan „folynak” be a pénzek a vismajor keretből. Éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb hozzájuthasson a károk kijavításához szükséges forrásokhoz. Amíg a pénz nem érkezik meg, csak külön állami engedéllyel lehet a károkat helyrehozni. Nagyobb, végleges helyreállítást csak a források beérkezése után lehet elvégezni. Ezt csak azért írjuk le, mert már szárnyra kapott az a hír az éterben, hogy rosszul lett a Tücsök utca burkolata kijavítva. Elképesztő, a vitákban először a Küller által elvégeztetett rossz javításra koncentráltak a hívők, aztán arra, hogy tulajdonképpen nem is lett volna szabad kijavítani, mert míg a pénz, engedély nem jön meg nem szabad hozzányúlni. Tavaly, még ellenzékben meg azt sürgették, hogy miért marad kijavítatlanul az út, nem lehet közlekedni stb.

Kedves 2097 Hívők!

Ideje lenne a saját hajójukat az eredmények felé kormányozniuk és potentátjaik alkalmatlanságának jeleit észrevenni, akár kritizálni „munkájukat”. Hány hónapig, évig akarnak még visszamutogatni, elmúlt ötévezni?

Új polgármesterünk, most is a szokásos nagy elánnal és egy esernyővel felszerelkezve, rosszalló arckifejezéssel állt ellen a viharnak, persze a kár megtörténte és a zivatar elcsitulása után… Mint a 444 (!!!!) hontalan lapon is látható fotó is bizonyítja szoros barátság lehet a weboldal és polgármesterünk támogatói és becses személye között. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2F444.hu%2F2020%2F06%2F14%2Ffoldcsuszamlas-volt-pilisborosjenonurom-es-solymar-kozott-lezartak-a-10-es-foutat%3Ffbclid%3DIwAR0Auokb6ub_pfWlWNlOULch5vQfwhPdZl9JQ1NV23VjX4fhDCoCK5KykP4&h=AT20QR7vla3vW8UFTokYEG2oUvLWWkDIsUJG7dIYKCdcvVqyhzf8xpyjUmV-qGK0Gyt3jUMSraApEfEf97c5X16CZVyFkYfjlaL_Cdos4bVZ7Vp0m-RUFoPzk5lj1lvcazQBjw

Ezen média eddig nem nagyon adott hírt a falunkban történt dolgokról, eseményekről. Vajon most miért teszi…?

Jellemző, a polgármester és testületének támogatói a mostani vihar károkért is Küller Jánost tennék felelőssé. Jó reggelt! Ki vezeti (?) most a falut? Ha Külleré volt a felelősség tavaly és képletesen vízözön elé kellett volna feküdnie a kár elhárítása érdekében, ahogy kívánták anno a most hatalmon lévők, tegnap miért neki kellett volna ezt ismét megtennie? Hol volt a polgármesterünk? Fotózkodott a 444 oldalnak! Gratulálunk!

Na! Ilyenkor jön ki az eredménye annak, hogy a virtuálisan végzett tevékenytelenségnek mi a gyümölcse!