Van itt pénz!

Van itt pénz!

Őszinte örömmel közöljük: úgy látszik mégsem olyan rossz az önkormányzat pénzügyi helyzete, mint, ahogy kezdettől fogva kommunikálják. Mindenféle befizetésekre, visszafizetésekre alapozott közlemények kerültek közlésre az önkormányzat részéről az „örökölt” forrás hiányt taglalva a választás óta eltelt időszakban.

Még a Hírmondó újságot is visszafejlesztették színesből, fekete-fehérbe, mondván, nincs rá pénz.

Most már van! Valószínűleg sikerült valamit eladni, vagy földterületet vagy tanácsot, mert a Hírmondó újság ismét SZÍNESBEN jelent meg!

Köszönjük! Sokkal nyugodtabbak vagyunk! Így már meg lehetne kezdeni az érdemi, eredményeket is hozó munkát! Van rá forrás!

Aggályaink:

Az viszont kérdéseket vet fel, hogy miért nincsenek továbbra sem hirdetések az Hírmondó újságban, illetve, amik voltak a váltás előtt miért kerültek át egy magán kiadványba, jelesen a Zsákfalvi (?) Riporterbe. Legális ez? Erkölcsösnek semmiképpen nem mondanánk! Arról nem is beszélve, hogy így csak teljes mértékben az adózók fizetik meg az önkormányzat önreklámozó felületét (állítólag ingyenes a lap…), bevétel, költségcsökkentő plusz forrás nem jön be a lap kiadási költségeinek kiegészítésére.

Rendkívül furcsa és szerintünk jogszerűtlen, hogy az önkormányzat HIVATALOS lapját a Zsákfalvival együtt hordatja szét a Hivatal.

Valamelyik lap felesleges lehet! Javasoljuk: hordassák össze a két lapot és Pilisborosjenői Zsákfalvi Hírmondó néven adják ki, de MAGÁNPÉNZBŐL! (Ami késik, nem múlik! Csak a Zsákfalvi kerül bele a Hírmondóba és önkormányzati forrásból fogják kiadni…)

Fentiek is jelzik, hogy a polgármester és a testület az önkormányzat működését igencsak furcsa módon képzeli el és ezzel a gyakorlattal -szerintünk- sérti az önkormányzatiság elvét. Ezen a mezsgyén haladva eljuthatunk oda, ha csak már nem ott vagyunk, hogy nem választott civil (?) személyek fokozatosan átvehetik a falu irányítását.