Volna…

Volna, volna, volna, ha ottan nem lett VOLNA!

(A konszolidációs források rejtelmei…)

Ha elszámoltak VOLNA, ha nem híresztelték VOLNA jobb lett VOLNA, és akkor most nem kellett VOLNA az állammal egy null-nullás “meccset” lejátszania a Pilisborosjenői Önkormányzatnak!

Hogy értsük:

Pilisborosjenő önkormányzata az ELŐZŐ CIKLUSBAN folytatott HITELMENTES JÓ GAZDÁLKODÁSA okán 200 millió forint feletti forrást kapott az államtól, amelyet útfelújításokra, építésekre költött. Költött, tehát fel is használta a MUNKÁJA JUTALMAKÉNT kapott-juttatott állami pénzt.

Pilisborosjenő új önkormányzata, mely a 2019-es választáson került döntési helyzetbe, nem fejezte be az „örökölt”, ezirányú feladatát, mely már csak a forrással való, az állam felé kötelező elszámolást jelentette volna. Mikor világossá vált számukra, hogy hibát követtek el, ahelyett, hogy csendben lépéseket tettek volna a baki elsimítására, világgá kürtölték, hogy az előző polgármester nem számolt el a konszolidációs pályázattal, ezért ennyi meg annyi (sok szám volt üzemben…) forintot vissza kell fizetni. Inkasszóról szó sem volt. Ez utóbbi az jelenti, hogy az el nem számolt (mint kiderült 116 millió forintra) az állam „elköltési tilalommal” élt. Magyarán a falu költségvetéséből akkora összeget letiltott az elszámolás érdekében. Mivel a forrás elköltésre került és olyan még nem volt, hogy egy pályázati forrást elköltés esetén vissza kellett volna fizetni, ki tudja milyen megegyezés, háttérmunka utána most az állam „levette” az inkasszót. Null-null. Bocsánat: nulla-nulla…!

Hogyan lehetett volna ezt az egész nullaforintos kalandot elkerülni?

El kellett volna számolni a konszolidációs forrással (több, mint egy hónapjuk volt rá…) és nem arra használni, hogy az előző testületet, polgármestert vádolják alaptalanul (azóta is…)!

Mondják: az okos ember más hibájából tanul. Most legalább abban reménykedünk, hogy a saját hibájából tanult a polgármester és testülete és abba hagyja végre a visszamutogatást!

Itt olvasható a „fényezett” közlemény! (Ebben nagyon jók, el kell ismerni!)

„A Kormány elfogadta méltányossági kérelmünket és 116,7 millió forint támogatást ítélt falunk javára

Régóta várt nagyon jó hír!

Tájékoztatjuk a Falubelieket, hogy a hét elején a Kormány 1397/2020 (VII.14) számú határozatával kiemelt, egyedi támogatásban részesítette méltányossági kérelmünket és 116,7 millió forint támogatást ítélt falunk javára! Ez teljes mértékben fedezi az elszámolhatatlan 2016-os konszolidációs pályázatunk miatt a visszafizetendő 116,7 millió forintot, amely inkasszó formájában az első perctől kezdve béklyózta meg pénzügyi mozgásterünket…”