Nyár van! Alig… (Neoton)

Nyár van! Alig… (Neoton)

Új hang…

Nem! Ismerős! Hol itt zúg fel, hol ott a faluban. Flex ország mondják…

Jó, de nem csak a flex! Hanem?

Lássuk a nyár „áldásait”!

A nap kérdése: van-e értelmetlenebb alkalmatosság, mint a lombszívó-fújó? Nincs! Amit a szél is elvégezne magától, tehát a levelek lefújását, mondjuk a járdáról, minek egy környezetszennyező, benzinfaló, robbanómotoros (vagy villany) szerkezettel kergetni. Mégis ezt látjuk (halljuk) rendszeresen. Elképesztő látvány, ahogy, akár vizes (!) leveleket kergetnek egyesek ezzel a szerkezettel, ahelyett, hogy fognának egy seprűt és összesepernék. Kettős haszon, mivel az összegyűjtött levelet nem kell még egyszer (kétszer) újra összegyűjteni, ha szél visszahozza, másrészt a környéken élők sem „élvezik” addig a környezetkárosító (kipufogógáz, zajterhelés) melléktermékeket.

Más:

Vajon megfelel-e a csordaszellemnek, csordaelvárásoknak, ha egy falulakó, aki ráadásul szakértője az önkormányzatnak, plusz környezetvédelmi szakember is állítólag, azzal boldogítja a környezetét, hogy tiltott időben zajkeltő tevékenységet folytat udvarában. Rendszeresen (!). Akár hétvégén ebédidőben és este 9-10 óráig. Szerintünk nem! Ez kirívóan közöségellenes magatartásnak számít (tana). Ha nem lenne az önkormányzat „kegyeltje” az illető. Bár lehet, hogy el sem jut a barátokhoz a szabálysértés ténye…

Más 2.0:

Avarégetés

Jó lenne tudni, hogy kinek, melyik tanácsadónak az ötlete, melyik képviselő előterjesztése volt a kerti hulladék (?) égetést megtiltó rendeletmódosítás. Biztos sokan rászavaznak majd a következő választáson… Nagyon jó ötlet! Védjük a környezetet a szmogtól. És a zajterheléssel mi van? Sokszor zeng a falu az önkormányzat és a „beetetett” szabálykövetők ágdarálóitól. Nem is érthető, hogy a Falugondnokság közelében élők, hogyan bírják az ipari ágdaráló zajterhelését… Talán nem mernek szólni? Itt tartunk!

Sokan panaszkodnak, hogy vannak olyan kerti hulladékok (?) amelyek ledarálhatatlanok, elvinni sem nagyon lehet őket sehova lerakni. Ezekkel mi lesz? Van ugyan egy lehetőség égetési engedélyt kérni, de kért már valaki? Hogyan kell kérni? Ki adja? Mikorra? Mekkora mennyiségre?

A rendelet módosítójának szakértelem hiányára mutat, hogy a kerti hulladékot nem hobbiból égetik el, hanem a kártevők megsemmisítése miatt. Ellenőrzött körülmények között, bizonyos napokon megengedett égetés, mint ahogy az eredeti rendelet engedélyezte megszokottá vált, csak „kerékkötőknek” jelentett problémát. Gratulálunk! Érdemes volt Önökre szavazni a megtévesztett polgároknak. Ez benne volt a kampány programjukban? Megkérdezték a lakókat előzetesen?

Más 3.0

Valamiért a városból kiköltözött lakótársaink úgy képzelik, hogy „vidéken” mindent lehet, amit a városban nem lehetett. Például: hetente kerti bulit rendezni, egész nyáron ordítva „locsizni” a medencében, döngetni a csúcs HIFI-t. Nem, nem lehet. A többség nem ezért költözött ki ide, hanem a nyugalomért, a békéért, a szép természeti környezetért. Jó lenne, ha az önkormányzat komolyan venné környezetünk és a benne élők védelmét végre, ha már van ilyen „szakemberük” is. Tartassák be az ezirányú rendeletet!

Úgy tudjuk, Pilisborosjenőnek greenpeace-t megjárt polgármestere van. Televíziós személyiség is. Lásd szúnyogírtó riport (TV2). Nem hisszük, hogy számára ne lenne fontos annak a falunak a környezetvédelme, melyben most már majdnem negyven hónapja él…

Fentihez hasonló témájú írás megjelenhetett volna akár a ZSFR nevezetű helyi pártlapban is, de ott valamiért ilyen dolgokkal nem foglalkoznak, csak szép színes riportokat, állítólagos eredményeket közölnek. Lehet, hogy érdemes lenne végre az emberek problémáival is foglalkozni?

Várjuk az érdekes hozzászólásokat, észrevételeket, tapasztalataik megosztását FB oldalunkon.