Postaládánkból

Ragály aggály

Mint ismeretes, a pilisborosjenői orvosi rendelő egyik dolgozója betegedett meg a világjárványt okozó vírustól, annak ellenére, hogy a rendelőben minden előírást betartottak. Majdnem biztos, hogy nem ott kapta el a betegséget, hanem máshol. A hírek szerint nem fertőződött meg senki a rendelőben. Sajnos azonban a bulvár média rendesen felkapta a hírt, miután valaki „leadta” nekik a sztorit. A héten ez folyt az interneten, TV-ben és a csapból is.

Míg az ország nagy városaiban és felelős vezetésű településeken, ahol még nem jelent meg a vírus fokozott óvatossággal járnak el a nagyobb tömegeket (500 főt nem meghaladó) vonzó rendezvényekkel és veszély esetén inkább lefújják a programokat, addig a mi (?) önkormányzatunk négy helyszínre is szervez eseményt augusztus 20-án. 

A vírus éppen megjelent falunkban, de úgy tűnik az önkormányzat szerint minden rendbe, lehet bulizni! A polgármester és testülete úgy látja, hogy a lakosság szórakoztatására is jut ideje, forrása. Sőt a fokozott biztonsági előírások betartására is jut erő, személyzet.

Az önkormányzat a buszmegállókban kihelyezett plakátokkal hirdeti, hogy augusztus 20-án négy helyszínen lesznek események. Lásd alábbi fotót:

„Békeidőben”, valószínűleg senkinek nem lenne ellenvetése a rendezvénnyel kapcsolatosan, sőt, örülnünk kéne annak, hogy lám, mégis van itt pénz (a mások pénze…)! “Mulassuk” el! Amúgy, lehet, hogy a járvány ellenére szép csendben lezajlottak volna a programok, ha a bulvár média nem fújta volna fel a történetet. Most már azért nem lehet csak úgy “elsunnyogni” a rendezvényt. Figyelnek ránk…

Ha fentiekben leírtakon elgondolkodunk felvetődik néhány kérdés ezzel az önkormányzati „rendezvény özönnel” kapcsolatosan:

Miért hoznak az Önkormányzat vezetői ilyen könnyelmű és felelőtlen döntést annak ellenére, hogy mint az interneten olvasott bejegyzésekből, hozzászólásokból kiderül, Pilisborosjenő lakossága nagyon tart a Covid 19 vírustól. Ez abból is látszik egyébként, hogy jobban betartják az emberek a védekezési javaslatokat a faluban az ominózus eset és az azt világgá kürtölő médiadömping után (maszk, távolságtartás) mint eddig.

Megfontolandó, hogy nem lenne-e jobb elhalasztani a rendezvényt, vagy más településekhez hasonlóan inkább kis csoportos megemlékezést tartani. Ne feledjük: még nincs gyógyszer, vakcina a vírus ellen.

Szerintem felesleges a polgármesternek és a képviselőknek ilyen felelősséget vállalniuk pusztán néhány újabb támogató megszerzése vagy egy-két vállalkozó üzleti haszonszerzése érdekében.

Mi meg vagyunk buli nélkül is augusztus 20-án. Nekünk a csendhez és az egészséghez van gusztusunk. Nem csak augusztus 20-án!

Tisztelettel:

Rettegő Jenő 🙂