Hír-rondó

(A klasszikus zenében a rondó egy visszatérő motívumokból álló műforma.)

A zárójelben lévő meghatározás nem véletlen. Visszatérően rajtakapható a Hírmondó szerkesztőinek az önkormányzatot fényező stílusa. Persze, ez nem meglepő, hiszen meg kell felelniük az elvárásoknak. Hol elvárások vannak, ott elvárásokat teljesítenek…

Az alábbiakban megpróbálunk TÖMÖREN, nem rondó formában, nem rontó szándékkal néhány megállapítást tenni a legutóbbi csonka Zsákhírmondóval kapcsolatosan.

Jó trükk! Nem számolnak el a forrásokkal, majdnem vissza kell fizetni a 116,7 millió forintot, amit egyébként Küllerék már elköltöttek az útfelújításokra… aztán, mikor a felsőbb szervek eltekintenek a büntitől beállítani úgy, hogy támogatást kapott a falu, mester munka! Gratulálunk!

A kiskert témához: ez is szép teljesítmény lesz! Vidéken, ahol kertes házak vannak, hobbiból közösségi kertet üzemeltetni? Nem is lenne gond, ha magán forrásból, magán telken történne…

Senkit nem akarunk elkeseríteni, de… minden pályázó nyert! Csak azok nem, akik rosszul töltötték ki a pályázatot. De, mivel minden forint számít? örülünk neki! Bár a forrás céljával abszolút nem értünk egyet!

Adott volt egy jól működő művelődési ház. Kirakták a saját, neki épített épületből. A régi iskolába ebrudalták ki, ahová most elköltik a kapott pályázati forrást, hogy valamennyire alkalmas legyen közösségi célra az épület EGY RÉSZE. Elmarták, kirúgták, kinek, hogy tetszik a művelődési ház vezetőjét. Ebben biztos nem játszott szerepet az a negyven év, amit falunk kulturális életében dolgozott Bereczkiné, inkább az, hogy kell a hely a már régen kiszemelt saját embernek. Furcsa a kírás! Olyan, mintha Bereckinére szabták volna a feltételeket. Reméljük indul az újabb ötéves megbízatásért!

Na végre! Egy köszönetet, az előző ciklusokban végzett munkáért, azért megérdemeltek volna az eredményért megdolgozó polgármesterek, képviselők és természetesen az iskola igazgatóasszonya…

Zebra: kifogás mindig van! Az előző polgármestert ilyenekért…. Kész lesz az iskolakezdésre?

Reméljük, két hét múlva is ilyen jó hangulat lesz a faluban, mint volt az eseményen… Más kérdés, hogy honnan volt, mennyi forrás a költségekre? Erről nem nagyon tesz ki közleményt az önkormányzat! Minket (is?) érdekelne!

Ha helyi, ha országos sok-sok kérdést felvet a törvényi változás! Regényt lehetne írni az ellenvéleményekből! Jó ez a darálgatás? Meg kéne kérdezni a Falugondoki telep környékén élőket, hogy a darálásból fakadó hangterhelés mennyire tetszik nekik! Néha az egész falu zeng tőle. Arról nem is beszélve, hogy a magándarálások is milyen zajterhelést okoznak a szomszédoknak! A növény-egészségügyi veszélyekről már nem is beszélve! Van, amit EL KELL ÉGETNI! Úgy látszik önkormányzatunk a fővárosi és országos ellenzéki önkormányzatok nyomdokaiban jár! A polgárok bosszantásából JELES! Reméljük nem ismételnek “osztályt”!

Mindenesetre a lap impresszumának névsora is felvetne néhány gondolatot… Inkább nem gondolunk bele!

Ez a minimum! Honlapunkon olvasható szakértők véleménye és a javasolt megoldás. Nincs értelme új utakat keresni. Ami igazán megfelelő megoldás lenne, az bizony drága. Amíg megtalálják a ki tudja hányadik megoldást, nem lehetne ideiglenesen megnyitni az utcát? Engedélyt kell kérni a felső szervtől az út ideiglenes helyreállítására. Le kell tolni az akadályt képező törmeléket és előreöntött betonlapokkal lefedni az utcát. Láttunk már ilyen megoldást! Máshol működött!

Apropó! Mi van a tavalyi vismajor kerettel? A patak még mindig be van omolva az iskolai járdánál! Nem veszélyes ez? Lassan kezdődik a suli!

Szívből szurkolunk, hogy sikerüljön! Sokan nekifutottak már a feladatnak. Reméljük ezúttal sikerül a különböző baráti köröket, kilkkeket, ne adj Isten galeriket összehozni egy-egy kedélyes pingpongozásra, könyvtár látogatásra, némi, a szomszédságot nem zavaró, kulturált zenehallgatásra.

Hajrááááá! De, azért valami irány kéne, nem? A programok közül a vörksop a legjobb!

Nem hiányzik valami? De! Közöljük a hivatalos naptárt. Ebből kiderül, hogy melyik nap hányadika…