Programajánló Pilisborosjenő Önkormányzatának:

  1. Túra: Egy falovas drinking utáni látogatás az Óvoda mellett lefutó vizesárokhoz (20 méter). Megszemlélni az árokban kinőtt természeti értékeket, (dombokat, hegyeket..) gazokat, lefolyást akadályozó hordalékot. Ne adj Úristen, ezután gondoskodni az árok tisztításáról.
  2. Oktatás: rövid trip a polgármesteri karosszékig, kemény munkával elővenni a loptopot és néhány keresett szóval tájékoztatni a lakókat az iskola előtti anomáliákról és a zebra-buszöböl munkálatainak állásáról, a bekerülési összegekről, a tornaterem valós kivitelezési költségéről, határidejéről, stb.. A Waldorf iskola panama is megérne néhány igaz (!) sort…
  3. Sport: fenti loptopos akcióban, egy agyerőltető virtuális kék túra keretében képzeletben elfutni az új focipályáig, aztán megírni, hogy mi is a mennyi, mikorig, kinek, minek.
  4. Művelődés: személyes polgármesteri szemle a leendő művelődési házban. Saját szemmel meggyőződni az épület ilyen célra való használhatatlanságáról. Majd az a tanulságokat is írásba önteni, ne adj Isten egy falufórumon megvitatni az elképzelést nem támogatókkal, ennek reménytelensége miatt, az önkormányzat hivatalos weboldalán (nem FB oldalán!) megosztani a nagyérdeművel.
  5. Mezőgazdasági építőtábor látogatás: fentivel egyidőben ránézni a Közösségi Kertre.  Felelős szemmel áttekinteni a közpénzből, a köz birtokában lévő ingatlanon működtetett magánkertkultúra környezetét, megállapítani annak értelmetlen voltát. Ezután az állítólagos közhasznú működtetést is érdemes lenne egy füst alatt megindokolni az adózó állampolgárok részére. Fennmaradás esetén dönteni a nem az új közösséghez tartozók hasonló mezőgazdasági támogatásáról. Javasoljuk erre a célra átadni a jelentkezőknek az önkormányzat parkolóját!
  6. Gyalogtúra greenpeces aktivistáknak: irány az új fejlesztési területek, ahol a 30 foknál kisebb dőlésszögű tetők esetében „zöld” (green) alkalmazását tenné kötelezővé az önkormányzat. Valószínű, hogy a Pilisborosjenőre irányuló téli  turizmus fellendítésn fáradozik az önkormányzat, mert sípályának lehet, hogy jók lennének ezek a tetők (igaz elég rövidek lennének), de másra aligha. Nagy hiba, hogy a tulajdonosokkal előzetesen nem egyeztettek és nem lenne kivétel, kötelező lenne ez a méregdrágán kivitelezhető tetőfedési megoldás és egy eleve zöld (!) természeti környezetben teljesen értelmetlen, haszontalan  is lenne. Javasoljuk a polgármesternek, hogy legközelebb valamelyik belvárosi kerületben próbáljon szerencsét és ott valósítsa meg agyament elképzelését.
  7. Séta a leendő Átkötő úthoz: frissítő séta keretében megszemlélni a leendő Átkötő út nyomvonalát. Közben lehetőség nyílik találkozni az utat állítólag ellenző tulajdonosokkal. A köz érdekében, de nem küzdősportban meggyőzni őket az út közhasznúságáról, megépítésének szükségességéről. Bár ez utóbbi nehéz lesz, hiszen az önkormányzat elhitette velük, hogy még megakadályozható az út megépítése. A legújabb hírek szerint már 2018-ban eldőlt, hogy lesz Átkötő út… az önkormányzatnak nincs beleszólása, mivel kiemelt állami beruházás (M0) keretében épül meg. (Reméljük tényleg így lesz!) Valószínűleg ezért sunnyog az önkormányzat a lakossági fórum meghirdetésével. Végül is, a sunnyogás is lehet egy program…

(Folytatjuk)