Magyarázom a bizonyítványom

Magyarázom a bizonyítványom

Reméljük van némi része egyesületünk kitartó „üzengetésének”, melyet néhány aktuális témában folytattunk Pilisborosjenő polgármestere és testülete felé, abban, hogy végre, legalább a buszöböl-iskolai zebra ügyében közzétett valami kis pamfletet TÉBÉ.

Örüljünk a változásnak a nagy Elhallgatás Évének talán vége. (?)

Azonban nem állhatjuk meg szó nélkül, mivel a közzétett levéltartalma kissé kiveri a biztosítékot. Nem csak nálunk… Sokan panaszkodtak eddig is, hogy nem ezt a tempót, hozzáállást várták az új önkormányzattól. Nyíltságot, beleszólást ígértek és pont az nem (sem) valósult meg. Vajon miért kell heteket, hónapokat várni, amíg közlik, hogy mi a gubanc az iskolai zebra beruházással. Ráadásul, akkor sem jó híreket hoznak, amikor végre valami infóra méltatnak minket, hanem magyarázzák a bizonyítványt. Nem kívánunk tételesen foglalkozni a polgármester közleményével. (A Béna kiskacsa meséjéhez hasonlítható az elbeszélő, magyarázkodó stílusban megírt szösszenet elég nehezen befogadható…) Aki úgy érzi, hogy magyarázkodásból van mit tanulnia, tegye meg, olvassa el. Sokat fog tanulni.

Egyet pár dolgot nem (sem) értünk:

Miért fogtak ilyen későn, két évvel az iskola áttelepülése és egy évvel az uralomra kerülésük (!) után hozzá? (A pandémiára való hivatkozás nem ér!)

Milyen tervek jártak le?

Azok mennyibe kerültek nekünk?

Ki fizeti a minket ért kárt, mely az újabb tervezésből, engedélyeztetésből fakad?

Ki ennek az egész baklövésnek a felelőse?

Vajon megfelelő volt a munka előkészítése?

Ha csak októberben lesz kész a „mű”, akkor miért nem lehet addig járhatóvá tenni a már egy hónapja lezárt munkaterületet. Az indokolatlanul szűkre szabályozott úttest balesetveszélyes. Persze, akinek csak néhány méterre van a munkahelye a lakóhelyétől, az nem közlekedik annyit arrafelé…

A legfőbb kérdés: Mikor kér bocsánatot Tömöri Balázs és a 2097 Egyesület Küller Jánostól, amiért azt híresztelték a választáskor, hogy röhögve meg lehetne csinálni a zebrát, csak Küller nem akarja, mert nincs gyereke és ezért nem érdekli? MOST MÁR KÉT ÉVE MŰKÖDNE A ZEBRA, HA NEM SZÓLTOK BELE!