Ismétlés az ÁTKÖTŐ ÚTRÓL

Kedves Pilisborosjenőiek!

Az Önkormányzat október 2-án fórumot rendez az Átkötő út ( Ipartelepi út) megvalósításáról. Sajnos, a “civilesedett” önkormányzat álláspontját nem a falu egészének , hanem néhány, az érintett területen élő lakó érdeke (és még ki tudja mi?) határozza meg. A tisztánlátás és a teljes közösség érdekének megfelelő döntés meghozatala érdekében közöljük újra az ez év februárjában megjelent kiadványunkat, melyben arra tettünk kísérletet, hogy minden érdekelt megkapja a megfelelő, pártatlan tájékoztatást.

Kérjük az eléréshez kattintson az alábbi linkre:

https://pbjfalunkert.hu/wp-content/uploads/2020/09/Falunkert-kiadvany-2020-02-11-FH-KESZ-.pdf

A 2020. februári szám címoldala

Az aktuális valós helyzet  megértéséhez mellékeljük az alábbi térképet:

Egy újabb térkép az érthetőség kedvéért

Jól látszik, hogy az út csak a Meditop telephelyéig tart.

A Meditop az MO átadását követően csak akkor engedi át a gépjármű forgalmat, ha azt PILISBOROSJENŐ ÖNKORMÁNYZATA KÉRI, így sem átmenő sem kerülő útként az új út nem lesz használható.

Amennyiben a Pilisborosjenő lakosok igénylik az itt lakók számára az Önkormányzat engedélyével biztosítják az áthaladását.

Milyen előnyökkel jár az Átkötő út Pilisborosjenő lakóinak?:

Megteremti a külső településrész közvetlen kapcsolatát az Ófaluval, így az Pilisborosjenő szerves részévé válhat.

Az Ófaluban élők Pilisvörösvár irányába 5 km-el rövidebb úton juthatnak el, nem érintve Ürömön a Dózsa György utat, valamint Ürömön és Pilisborosjenőn a Bécsi út jelenleg legterheltebb szakaszait.

A pilisborosjenői lakóházak érintett gépkocsi forgalomból eredő környezet terhelése napszaktól függően 1/5  – 1/10-ére csökken.

A Meditop a faluban marad, ott fejleszthet, ahol az a legkevésbé zavarja az az itt lakókat. A tervezett fejlesztés, hosszú távon évi 100 millió Ft-os iparűzési adót eredményezhet.

Az M0 megvalósulásáig csak a helyben lakók használhatják az utat, így az sem kerülő sem egérútként nem használható.

Az út megvalósítása az Önkormányzatnak egy Ft.-jába nem kerül, később csak jelentős saját forrás bevonásával lenne megépíthető.

Az út 5 km-el rövidebb és gyorsabb összeköttetést teremt a Bécsi úttal a Solymár és Pilisvörösvár közti gépjármű forgalom számára, amelynek jelentősége Pilisborosjenő és Üröm lakói számára az M0 megépítését követően tovább nő.