Okafogyott a tiltakozás!

Óriási előrelépés az Átkötő út megépítésében!

Az Átkötő út nem fogja elérni a Budai utat! Ezzel az önkormányzat által feltüzelt ellenzők is tisztában lennének, ha az önkormányzat tájékoztatta volna őket erről!

Az Átkötő (Ipartelepi) út csak a Meditop cég leendő telephelyéig érne el. Magyarán zsák utca lenne. Ezzel az ellenzők átmenő forgalomtól és a pilisborosjenői iskola előtti vészhelyzettől való “félelme” teljesen indokolatlan! Nem lesz semmilyen forgalomnövekedés, mivel az Átkötő út nem fog közvetlenül kapcsolódni a faluban lévő egyik úthoz sem. A lentebb közölt térképen látható egy folyamatos piros vonal, mely az Átkötő út leendő nyomvonalát jelzi. Egyértelmű, hogy az Átkötő út nem éri el a régi Budai (nem a belső Budai!) utat.

A Meditop cég a későbbiek folyamán az önkormányzat és/vagy a lakosság kérésére hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy a helyben élők, automata beléptető rendszer segítségével használhassák az utat. Amennyiben ebben támogató döntés születik:

Az Átkötő út megteremti a külső településrész közvetlen kapcsolatát az Ófaluval így az Pilisborosjenő szerves részévé válhat!

Az Ófaluban élők Pilisvörösvár irányába 5 km-rel rövidebb úton juthatnak el, nem érintve Ürömön a Dózsa György utat, valamint Ürömön és Pilisborosjenőn a Bécsi út jelenleg legterheltebb szakaszait.

A Meditop cég (falunk legnagyobb adófizetője) a faluban marad, ott fejleszthet, ahol a legkevésbé zavarja az itt lakókat, a tervezett fejlesztés hosszú távon évi 100 millió forintos adót eredményezhet.

Az út 5 km-rel rövidebb és gyorsabb összeköttetést teremthet (csak a helyben élők számára!) a Bécsi úttal a Solymár és Pilisvörösvár közti gépjárműforgalom számára, amelynek jelentősége az MO megépítését követően tovább nőhet.

Forgalomterhelési változások:

A pilisborosjenői lakóházak érintett gépkocsiforgalomból eredő környezeti terhelése, napszaktól függően egy ötödére- egy tizedére csökken.

Az MO megépüléséig, (a lakók kérésre korlátlan ideig) csak a helyben lakók használhatnák az utat, így az sem kerülő, sem egérútként nem lenne használható.

Reméljük, hogy a pénteki fórumon az önkormányzat erről az óriási változásról is tájékoztatja a megjelenteket és nem tüzeli tovább az általa felhergelt Átkötő út ellenzőket!