Évforduló

1.0 A hatalomra való kerülés receptje

Amennyiben mindenáron hatalomra akarsz kerülni…

….kezdetnek szerezz be egy vagy több, már bizonyított, élharcos Greenpeace-es aktivistát!

Költöztesd őket a célfaluba!

Amennyiben van köztük waldorfos is, ne bánd, ők majd hoznak magukkal rengeteg waldorfost! Ígérd meg nekik, hogy hatalomra kerülésed esetén iskolát üzemeltethetnek majd egy jobb sorsra érdemes önkormányzati ingatlanban és a már meglévő óvodájukat is vastagon támogatni fogod. Persze az ő ideköltözésük is szükséges! Alapítsatok helyi Waldorf Alapítványt! Jó kis csapat lesz!

Fenti egyének segítségével kezd el szervezni a régi közösség szétverését és fogj bele a te új közösséged építésébe.

Ha ez megvan, rendezzetek (új)közösségi bulikat, ha lehet a „népies” körben is, szervezzetek szemétszedési akciókat (volt már, akinek bejött!), ültessetek erdőbe fákat! Garantált, hogy meghálálják nektek majd a választáson a „beetetett” önkéntesek. Ezekkel -kezdetben- látszólagos tömegtámogatást tudtok szimulálni! Majd később lesz „valós”! Mindenhol legyetek ott, de a regnálók eseményeit kerüljétek!

A helyi intézmények vezetőinek, üzlettulajdonosainak, a Hivatal munkatársainak jelezzétek, ha nem támogatnak titeket, rossz vége lesz az itteni pályafutásuknak. Tartsátok is be (ezt) az ígéreteteket!

Indítsatok olyan vállalkozást, nyissatok olyan hiánypótló (?) üzletet a faluban, amivel még több támogatót szerezhettek. Vásárlásaitokkal támogassátok ezen vállalkozásokat!

Épüljetek be a helyi, ténylegesen civil szervezetekbe. Tűzoltóság, polgárőrség, ilyen olyan klubok, körök tagjainak leendő szimpátiája segítheti hatalomra kerülésed. Tartsatok ilyen helyeken is beszélgetésnek álcázott tudatmódosító találkozókat. Osszátok meg őket! Ígérjetek nekik is valamit, hátha egymás ellen fordulnak!

Vegyetek be, látszólag még a helyi kisebbséghez tartozó egyént a csapatba, legyen ő az egyik képviselőtök, ígérjetek neki nagyobb pozíciót! Biztos, hogy ezzel is nyerhettek néhány száz szavazatot az ő ismeretségi köréből. Később őt is ejthetitek, vagy kijátszhatjátok, ha nem úgy ugrál…!

Ha van a településnek „leszakadt”, lemaradt része, ígérjetek az ott lakóknak látványos fejlődést. Ne feledjétek: ha hatalomra kerültetek öt évetek van, nyugodtan hátra dőlhettek, már nem tudnak veletek mit kezdeni, ha nem váltjátok be ígéreteiteket.

Alapítsatok egy, ha lehet nem a célhelység nevét viselő Egyesületet, mert akkor nem kell engedélyt kérnetek a névhasználatára az éppen regnáló ellenfeletektől. Használjátok, bitoroljátok inkább a „célfalu” irányítószámát. Arra nem kell engedélyt kérnetek! Higgyétek el, bejön!

Indítsatok weboldalt, hírlapot. A beszervezett sajtósok a beígért pozíciókért, előnyökért, csalfa célokért képesek, akár ingyen is hatalomra segíteni titeket. Aztán legfeljebb szép lassan dobjátok őket! A legjobbakat tartsátok meg! Kellenek a virtuális, hamis valóság fenntartásához!

Szervezzetek be „kémeket”. Uszítsátok rá őket a hivatalokra, minisztériumokra. Kutassatok, keressetek, szerezzetek meg minden használható dokumentumot, hírt! Gáncsoljátok el ellenfeleiteket minden szinten. Valamilyen trükkel, például iskolai zebra éppen zajló építésének megakadályozása, szerezzétek meg az aggódó szülők szimpátiáját! Kiáltsátok ki a regnáló polgármestert a gyerekek és a falu ellenségének! Ne ijedjetek meg! Amikor hatalmon vagytok, már ráértek azzal a zebrával foglalkozni! Úgysem értetek semmihez a mozgalmi munkán kívül, csak belebuknátok…

Szervezkedjetek már jó előre, s ha módotok lesz rá kaszáljátok el a két falurészt összekötő út megépítését! Ne érdekeljen benneteket a régóta itt élők vagy a normális idetelepültek sorsa! Csak egy a cél fontos, hogy ti kerüljetek hatalomra!

Hazudjátok, hogy a falu érdeke a szent!

Ígérjetek sok pénzt, sikert a képviselőjelölteknek, polgármester jelöltnek! Biztos bedőlnek neki! Mert a pénz nagyúr, ezért egyes pozíciókat „váltásban” adjatok ki.  Így minden képviselőtök részesülhet a köz vagyonából.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze? Ti se legyetek szemérmesek! Győzelem esetén fizessétek ki támogatóitokat, így szent lesz a béke. (Amíg fizettek…!) A falu sorsa ne érdekeljen benneteket! Onnan úgyis megkapjátok öt évig a fizetéseteket, ha értük dolgoztok, ha nem! 

Próbáljátok meg olyan üzleti körök támogatását is megszerezni, akik képesek a környéken még meglévő lehetőségekből kivenni a saját részüket. Legjobb, ha benne vagytok abban a körben! Ezért biztosan támogatni fognak titeket. Amennyiben tárgyalásaitokról nyilvánosságra kerül egy hangfelvétel, mely leleplezi terveiteket, hallgassatok róla! A védekezés gyanús lehet!

Indítsatok bírósági pereket, jelentsétek fel ellenfeleiteket! Mire eredménye lesz, lezajlik a választás, már ti lesztek hatalmon! (Ismerős? Ezt gyakoroljátok két évtizede! Menni fog!)

Gyártsatok ügyeket! Tárjátok a nyilvánosság elé hazugságaitokat!

Környékezzétek meg, szervezzétek be az országos pártok helyi aktivistáit, helyi alapszervezeteit. Persze nekik is ígérjetek valamit, például helyeket a testületben, bizottságokban, állásokat a hivatalban, vezetői posztot az intézményekben. A valódi szándékotokat hallgassátok el!

A mindig visszatérő, sikeres és bizonyító „romeltakarítók”, újjáépítők ellen szervezzétek meg az előző ciklusok bukott képviselőiből, támogatóiból álló és az évtizedes sértettségből, a periodikus választási vereségből éppen ébredező, lábadozó volt képviselők,  „értelmiségi-szakértő” támogatók seregét! Minél többen legyenek, akár százan! Az már mutathat valamiféle erőt! Hatalomra kerülésetek esetén úgyis a saját bevételeik növelésével fognak foglalkozni, titeket hagynak játszani amíg…

Intézzétek el, hogy a szavazás előtti napokban a kormányon lévő párt egyik prominens képviselője, enyhén „más állapotban”, de kimondja egy videóban: ő nem támogatja a jelenlegi polgármestert! Ügyes! Ezzel a kijelentéssel titeket fog támogatni és az őt követő, megtévesztett mamelukok rátok fognak szavazni, még akkor is, ha többségében az ő országos ellenzékük hívei, tagjai vagytok… Ezt tartsátok titokban! Ezzel jól megzavarjátok az amúgy is félretájékoztatott választókat!

A választás előtt, élve az uniós lehetőséggel, lehetőleg minél több támogatót, szavazót szervezzetek ide, jelentsétek be, át, hozzátok ide őket „lábon” vagy buszokkal. Ha lehet már kora reggel, vagy délelőtt, hogy látványos legyen, milyen sokan állnak mellettetek. Mert ezt látni lehet, annyira mások vagytok…

Aztán másnap, mikor kihevertétek a győzelmi mámor és a pezsgőzés okozta macskajajt, nézzetek a tükörbe!  Győztetek! Győztetek?

Egy év eltelt! Nem kéne újra a tükörbe nézni?