Közmeghallgatás-közröhej!

Közmeghallgatás-közröhej!

Lám-lám, amikor, valamilyen ismeretlen okból nem szervez rá az önkormányzat az általa rendezett, propaganda célokra használt eseményeire, máris érdektelenségbe zuhan az egész rendezvény!

Nem véletlenül nem mutattak az élő közvetítésben a megjelentekről képeket! Ugyanis a terem, tán nem is meglepően, elég üres volt! Fogy a támogatás Polgármester Úr? A következő közmeghallgatáson ne tessenek ilyen szervezési hibákat elkövetni! Mi lesz így a látszattal? Azzal a nagy támogatással, amit „papíron” kaptak éppen egy éve. Persze, az egy éve az Eu-ból és az ország más, az önök politikai közössége számára eleve vesztes helységeiből, és a Waldorf országos tagjaiból ideutaztatott „választók” nem tudnak, nem fognak egy ilyen kis falusi rendezvényre elutazni. A választáskor leadott vokssal letudták feladatukat!

A tegnapi, „közérdeklődéstelenségbe” fulladt közmeghallgatás több sebből is „vérzett”! Eleve a jogellenesen három fejezetre osztás okán, de a saját szabályok felrúgása miatt is.

Hogyan lehetséges az, hogy eleve egy kérdést engedélyeznek fejenként? Nem érnek rá a képviselő urak? Sietnek valahová? Most már, hogy ott csücsülnek a bársonyszékekben már nem olyan fontos a kapcsolattartás a lakókkal és a kritikák meghallgatása már kellemetlen?

Emlékezzenek a tavaly, még Küller János által levezetett közmeghallgatásra! Önök, a 2097 prominensei, ha jól emlékszünk, 13 kérdést tettek fel, melyeket méla unalommal, sértettséggel, undorral olvasott fel a Művész úr! Mindre kaptak választ! Aztán pedig jól szétszedték az Önöket is sok-sok éven át becsülettel szolgáló, a közmeghallgatást komolyan vevő, minden részletre kiterjedő előadást tartó akkori polgármestert a spanokkal. Illetve szedték volna, ha hagyta volna magát! De önök még a „fasorba sem jöhetnek” hozzá képest, ezért nem sikerült!

Hogyan lehetséges az, hogy a többséggel betartatják az önök által teljesen értelmetlenül meghozott egy kérdéses szabályt, viszont a „spannak” engedik, hogy fél órán keresztül előadást tartson a nép soraiból az Átkötő út ellen! Hát valószínűleg úgy, hogy csak ő ért rá tegnap elmenni a rendszeresen az Átkötő út ellen trollkodók közül, s valószínűleg azok idejét, kérdését is ő kapta meg (persze a fű alatt!), akik, az önök pechére, távol maradtak.

Azt pedig teljes mértékben érthetetlennek tartjuk, hogy falunk jegyzője nem emelt szót, nem jelezte a polgármesternek, hogy a több részre osztás, melyet nem is tarthatnak be, mert nem zárhatnak ki egyetlen falubelit sem a közmeghallgatásról, egész egyszerűen törvénytelen és értelmetlen is!

Kíváncsian várjuk, hogy a tegnap tapasztaltak milyen lépésekre sarkallják az önkormányzatot a következő közmeghallgatásokkal kapcsolatban!

Polgármester Úr! Hiába magyarázza a magyarázhatatlant! Csak a vak nem látja, hogy egy évig nem csináltak semmit. Ennek meg lesz (ha nem már megvan) a gyümölcse! Előbb vagy utóbb…