Egy elhallgatott dokumentum

Az ember agya megáll! Elképesztő! Ilyen nincs! Lehetne sorolni…

Hogyan lehetne másképp jellemezni azt, mint fentebb, hogy miközben drága önkormányzatunk eláztatja a NIF-et(Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt), és negatív felhanggal kommunikál arról, hogy „ a NIF illetékese nem tud megjelenni az Átkötő utas fórumon”, már a fórum előtt náluk volt a NIF válasza a „lakosság” által feltett, de valójában az önkormányzat által összehordott kérdésekre. Ezért a cím: Egy elhallgatott dokumentum. Jól eldugták, nehogy megtalálja valaki…

A hazug embert hamarabb utol érik mint a sánta kutyát!- szól a közmondás. És milyen igaz! Megint megbuktak! Teljesen világos, hogy mire készül az önkormányzat! Egyes haveri, támogatói, üzleti köröknek kedvezve megakadályoznák falunk következő ötven évének egyik legfontosabb, ráadásul nekünk semmibe sem kerülő útfejlesztését!

Ráadásként: olyan ostoba kérdéseket tettek fel a NIF-nek, hogy az a csoda, hogy nem dobták a kukába ezt a célzatosan feltett, az önkormányzat ellenző álláspontjának alátámasztását remélő kérdés cunamit! Teljesen világossá válik, amennyiben az ember arra vetemedik, hogy elolvassa az alább található linken olvasható választ, hogy az önkormányzat kézivezérléssel, akár tűzön, vízen át, de át kívánja verni akaratát: NE ÉPÜLJÖN MEG AZ ÁTKÖTŐ ÚT!

A Fórum megtartása fentiek fényében, már kész skandallum! Miért nem beszéltek erről a levélről a fórum feltüzelt átkötő utas ellenzőinek? Tán van benne olyan is, ami nem az ő álláspontjukat támasztja alá? Van…

Elképesztő, hogy olyan petícióval próbálnak operálni, bizonyítani, hogy  a falu lakó nem akarják az utat, melyet boldog, boldogtalan aláírhat, teljesen mindegy, hogy itt lakik-e, itt van-e bejelentve. Az sem számít, ha kiskorú, gyermek valamely aláíró! Ezek akarják eldönteni sorsunka? Megáll az ész!

Nem kell átkötő út!- mondja az önkormányzat. Vajon miért nem volt bátorsága a testületnek, polgármesternek, hogy kiálljon az út megépítése mellett, vagy legalább pártatlanul, tényleg a teljes lakosságot megkérdezze, ne csak a beépített emberekkel demonstráljon kamu fórumokon? Miért nem írnak ki népszavazást? Félnek, hogy nem nyerik meg? A válasz mélyebben lakozik! Egy krimiben is két, három dolog van, ami mentén elindulnak a nyomozók az egyik a szerelemféltés. Ezt elvethetjük, mert lassan már senki sem szereti a regnálókat! A másik, a legfőbb a pénz! És itt van a kutya elásva!- hogy megint egy közmondást idézzünk!

Adva van a recept! Már leírtuk, kérjük olvassák el:

Nem kell átkötő út!-ordítják az önkormányzat által feltüzel szimpatizánsok!

Bezzeg a Waldorf iskola kellett! Most meglehet nézni, hogy milyen a közlekedési helyzet a régi iskola körül iskola kezdés előtt és a tanítás (?) végén! Hat helyi gyermek jár oda, tizenhét budapesti! Szuper! Azonkívül ki tudja mennyi időre lekötötték az iskola épületét, nehogy valaki egyszer majd idősek otthonát építsen ott! Öregekre nincs szükség?

Valahogy így lesz majd az Átkötő úttal is! Nem akarják! Átverik, hogy ne legyen! Aztán majd másnak kell megépíteni az utat a mi adóforintjainkból!

Köszönjük!

A NIF válaszlevele itt olvasható: