Trollokkal a mundér “becsületéért”?

Sosem gondoltuk volna! Hogy mit is? Azt, hogy ennyire eldurvult lesz a helyi nyilvánosság (már, ami megmaradt belőle…) már (még) egy évvel a választás után.

A 2097 Egyesület és önkormányzatának trolljai elképesztő elánnal félemlítik meg a más véleményen lévő kommentelőket minden webes felületen és ez sajnos élőben, fórumokon sincs ez másképp!

Sajnos -már kezdetektől- az önkormányzat web és FB oldalán is cenzúráznak és fényezik a semmit, elvtelenül védik a „mundért”! Általában ugyanazok a személyek (trollok) teszik ezt, akik a „Falufórumnak” nevezett FB oldalon is aktívak a „cégért”!

A Falufórumnak csúfolt zártkörű Facebook galeri kizár, letilt mindenkit, aki nem fúj egy követ velük. Olyan nincs, hogy valaki mást gondoljon, mint a helyi „felkentek”! Mintha vért itattak volna egyesekkel, mintha vért akarnának egyesek.

A „Falufórumon” törölnek minden olyan megosztást, ami például az Átkötő út mellet vagy a Waldorf iskola ellen „tör lándzsát”! Ugyanakkor elvárnák, hogy mi teret, felületet adjunk az önkormányzatot mentegető, „szakértő”, álcivil, álliberális (aberális?) véleményüknek, nézeteiknek, hozzászólásaiknak.

Persze a stratégia és a cél tetten érhető! Minél jobban lealáznak valakit, még ha igaza is van, elfog bátortalanodni, elkedvetlenedik és abbahagyja közéleti tevékenységét. Vagy, ha nem akkor teljesen ellehetetlenítik, olyannyira, hogy már a közösségi rendezvényeken, fórumokon sem fog részt venni. És ez az igazi cél! Sokkal egyszerűbb úgy átverni az elképzelt faluromboló ötleteket, hogyha csak a spanok vannak jelen. Mint régen a bolsevikok… Kísért a múlt…

Fentiek fényében nem is lehet csodálkozni azon, hogy ugyan a web és FB oldalunk olvasottsága, az elérések, aktivitások száma folyamatosan nő,

(A sorsdöntő, falunk jövőjét illető témák, nagyon nagy érdeklődést váltanak ki! A lájkoló személy azonosságát felfedő mód miatt azonban falunkban nem mernek véleményt nyilvánítani az emberek!

„hozzászólást” szinte csak a „másik”., a trollkodók oldaláról írnak. Mivel a Facebook felületén látszik az egyes bejegyzéseket kik lájkolták, a felvetett kérdésekkel vitatkozó vagy a problémák kifejtését helyeslő, a szakszerű, elfogulatlan tájékoztatást megköszönők, vagy csak pusztán egyetértést, tetszést kifejező Kedvelők azonosíthatóak! Ki mer így, ilyen feltételek, esetleges következmények mellett véleményt nyilvánítani? A véleménynyilvánítás szabadsága többszörösen sérül Pilisborosjenőn!

Megnövekedett e-mail forgalmunk és a személyes találkozókon elhangzott panaszok is jelzik, hogy valami nem stimmel itt az önkormányzatisággal és a nyilvánossággal. Mégpedig az nem stimmel, hogy NINCS! A lakók jelzik nekünk, hogy ez vagy az nem tetszik nekik, ezzel, azzal nem értenek egyet. Kérik, hogy írjuk meg, vagy leírják ők és jelentessük meg, de nem merik vállalni nevüket és azt, hogy családjuk, barátaik, munkatársaik előtt lejárassák őket! Egyrészt ezért sincs aláírás egyik írásunk alatt sem. Másrészt a web és FB oldalunkon megjelent írások mind az ÖPE állásfoglalását, véleményét tükrözik! Ezeken kívül nem akarjuk, merjük vállalni a meghurcolást, a megalázást! Nem véletlen, hogy a trollok mindent megtesznek azért, hogy írásaink szerzőit provokálják azzal a céllal, hogy felfedjék magukat! Az a cél, hogy személyében alázzák meg, lehetetlenítsék el a más véleményen lévőket, még ha azoknak igazuk is van… 

Nem tudni, hogy mindez hová vezet (sejteni lehet!), de jóra nem, az biztos! Néha már a régi kommunista idők leheletét érezzük tarkónkon! Az idősebbek a 30-as-negyvenes évek németországi (Goebbels-i) propaganda módszereinek jeleit vélik felfedezni az önkormányzat ténykedésében, kommunikációjában.

Minden illetékes nézzen magába, és a tükörbe! Ezt ígérték a választópolgároknak? Ez nyilvánosság? Ez nyilvános kivégzés, amit a regnálók és a mögöttük állók elkövetnek a valódi nyilvánosság és a szólás és sajtószabadság ellen!

Szép új világ, immár eljöttél!

( A trolloknak nevezik azokat, akik közösségromboló módon viselkednek az internetes közegben….

https://m.nyest.hu/hirek/ki-a-troll )