A Bécsi úti közmeghallgatásról

A múltkori közmeghallgatás után megjegyeztük, hogy milyen kevesen érdeklődtek a helyszínen és az élő közvetítést is alig nézték. Hozzászóló, kérdező szinte nem is volt!

Úgy látszik, minden ellenkező híresztelés ellenére mégis csak olvassák írásainkat! Hétfőn a külső településrészen a Budai Tégla Zrt. épületében megtartott testületi üléssel egybekötött „közmeghallgatásra” rendesen rászerveztek! Persze ezt most meg aránytalanul túltolták, annyian vettek részt a helyszínen és “tekintették meg” az élő adást a neten, mint még soha.

Ugyanakkor sokan panaszkodtak FB oldalunkon és a falu egyéb internetes felületein, hogy a közvetítés alatt törölték a fősodorral ellentétes kérdéseiket, hozzászólásaikat. Ha ez így van, akkor az megengedhetetlen!

Igazából a Polgármester részéről “a jaj mennyit dolgoztunk”,  a szokásos öndicséretek és a megszokott alaptalan múltra vonatkozó vádaskodások, magyarázkodások hangzottak el. Azt próbálta meg palástolni, hogy valós probléma és feladat megoldások helyett csak egy megismételt kérdőívet kapott egy év alatt a külső településrész. Mintha ezzel bármit meg lehetne oldani, mintha csak erre kaptak volna felhatalmazást a választóktól.

Ismét elhangzott egy újabb felelőtlen, de hangzatos ígéret miszerint, jövőre megépítik 40 millióért a Téglagyári utat!

(Forrás: internet) Rá is fér egy VALÓDI felújítás a Téglagyári útra!

Persze engedély nélkül, valamilyen olcsóbb technológiával, mert ma már látják, hogy a költségvetés többet nem enged meg. (Kicsit ellentmondásos, hogy Küller Jánost pont a mart aszfaltos útrekonstrukciók kapcsán támadta, támadja még ma is folyamatosan a 2097 Egyesület …, sőt az is elhangzott hogy a legnagyobb problémát   a 19 (!) szilárd burkolattal megépített út jelenti, ezek miatt nem jutnak ma egyről kettőre… )

Az átkötő út témájában maradt továbbra is a hamis, félrevezető önkormányzati tájékoztatás, az is tisztán látszott, hogy az átkötő út megépítését ellenzők ezzel a szemellenzővel tekintenek a témára.

Arra a lakossági kérdésre, hogy mondjanak néhány érvet az átkötő út mellett, a válasz a polgármester részéről ismét a valós tények és előnyök elhallgatása volt.

A kommunikációs stratégiáért felelős képviselőtől előadást hallhattunk a “lakosság döntésekbe való bevonásáról”, mi inkább úgy fogalmaznánk: a közvélemény manipulálásáról, a félretájékoztatásról, a megtévesztésről.

(Vajon miért van szükség egyáltalán kommunikációs stratégiáért felelős képviselőre? Mert szükség van egy kommunikációs stratégiára! Az igazat egyszerűbb lenne leírni…)

Ez hatja ma át Pilisborosjenő közéletét minden szinten, minden témában!

A sok duma ellenére az elmúlt egy év valós eredménye nulla! 

A látszattevékenységeknek semmi maradandó LÁTSZATJA nincs!