„Évértékelés” 2.0

Az újabb, Bubik Szabolcs féle évértékelés már csak egy sanda visszatekintéssé silányult. A főkommunikátor már nem merte felvállalni az “évértékelés” pátoszát.

A sok „ó- héber” szöveg, a nagy mellébeszélés közepette azért csak sikerült elejtenie egy olyan barokk félmondatot, ami különösen B. Sz. tollából mindennek a teteje:

“Engem fűt a szenvedély, hogy “rendben legyen a falu”, azaz, hogy minőségi megoldások szülessenek a felhalmozott mutyikkal terhelt vagy épp csak elfektetett területeken…”

Szinte felfoghatatlan, hogy hogyan meri még mindig a múltra vetíteni a mutyizás fogalmát egy olyan év után, ami nem szólt másról, mint az új képviselők mutyizásáról, titkos háttér alkuiról, berken belüli koncosztásokról.

Kezdjük rögtön az első nagy manőverrel, a régi iskola épületének átjátszásával.

Ha valaki azt hiszi, hogy a Bubik Szabolcs – Verba Judit összefonódás eddig kizárólag örvendetes gyermekáldással járt, az nagyot téved.

Verba Judit amellett, hogy a képviselő úr felesége egyben a helyi Waldorf Egyesület Elnöke és Pilisborosjenő új büszkeségének – a 6 pilisborosjenői gyerekeket foglalkoztató – Szent Márton Waldorf Iskola vezetője.

Persze az iskola waldorfos annektálása nem volt egy sétagalopp. A waldorfos szavazatokért – iskola épületet paktumot egy újabb háttéralkuval kellett megfejelni.

A látványpékség jó üzleti érzékű tulajdonosa – alias Búzás István képviselő azzal a feltétellel adta ügydöntő voksát a Waldorf Iskolára, ha a ciklus ideje alatt az épület ki nem használt részeinek hasznosítását rábízzák…

A következő nem tutyi mutyi a BT. Zrt. háttéralku.

Ennek végeredményeként egy 0 Ft forgalmi értékű 7 ha-os meredek hegyoldal, valamint egy 5 ha-os rekultivált bányagödör került az Önkormányzat tulajdonába.

BT. Zrt. sem közel 40 ha-os területének belterületbe vonásáért nem fizetett semmit, területének közművesítését sem vállalta; mindennek tetejébe telekadót sem fizetett az elmúlt 20 évben. Ügyes…

Azt a T. Olvasó fantáziájára bízzuk, hogy kitalálja, hogy kinek a bankszámlája hízott ennek a remek megállapodásnak a tető alá hozásáért.

Míg Pilisborosjenő legvagyonosabb cégét minden kötelezettsége alól mentesítették, addig a Lazarét telek tulajdonosait gyalázatos módon le akarják rabolni.

A hátralévő 3.2 km útépítést 1 milliárd Ft.-ért – azaz a normál piaci ár négyszereséért – akarják elvégezni, miközben a közel 20000 m2 közművesítésre leadott telket féláron 20000 Ft./ m2 áron akarják beszámolni.

Összesen 1milliárd 150 millióra akarják lehúzni a tulajdonosokat. Szép ellenérték egy útépítés lebonyolításáért…

Mint ahogy semmilyen konkrét eredményről nem tudott B. Sz. beszámolni; az előző ciklus „mutyijaira” sem sikerült egy év alatt semmilyen konkrét bizonyítékkal előrukkolni. Maradt a teljesen alaptalan, sunyi vádaskodás; csak azért, hogy saját oltári nagy disznóságaikról eltereljék a figyelmet.

(Fotó: Egy jobb sorsra érdemes falu 2020 őszén)

A Felvétel az ÖPE tulajdona! Mások által való közléshez csak külön kérésre járulunk hozzá!