Nagykutyák (is)! Pórázra!

Nagykutyák (is)! Pórázra!

Nem, nem! Most nem helyi politikai témában fogalmazzuk meg gondolatainkat. Sokkal inkább egy nem kevésbé veszélyes jelenségre hívjuk fel a figyelmet, nevezetesen az állattartás szabályainak felelőtlen semmibevételére. Szándékos szabálysértést követnek el azok az állattartók, különösen az eb tulajdonosok, akik közterületen és TERMÉSZETI környezetben szabadon engedik állataikat. Ugyanis a póráz nélküli állatsétáltatás mindkettő területen TILOS! Elvileg nem kellene magyarázni, hogy miért! Nem anarchista emberek meg is értik, hogy a belterületen milyen balesetveszélyes állatokat szabadon engedni, a természeti környezetben a vadak és kirándulók nyugalma, biztonsága érdekében, külterületen pedig az egyéb balesetveszélyek és az előbbiek összesége miatt KÖTELEZŐ szoros felügyelet alatt, pórázon, vezetőszáron tartani az állatokat. Ezt a szabályt az állatok védelme érdekében is tanácsos betartani.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy pont az ő komfortjuk, egészségük szempontjából szükséges lenne valamiféle futtatót, egy nagyobb területet kialakítani Pilisborosjenőn, ahol minden rájuk és környezetükre fenyegető veszély nélkül, például az ebeket szabadon lehetne engedni.

Szép feladat ez a jelenlegi faluvezetés számára, úgy a jelenlegi kezelhetetlenné váló helyzetet demonstráló esetek kezelése (lásd. a múltkori súlyos lóbaleset, melyet szabadon engedett kutyák okoztak), mint pedig a megoldás megtalálása terén.

Jó munkát kívánunk ehhez az önkormányzatnak, magunknak pedig szabályokat betartó lakókat és látogatókat remélünk!

(Fotó: internet)

https://www.azenkutyam.hu/elet/poraz-nelkuli-kutyasetaltatas-bejelentese/