Van itt pénz! Van itt pénz?

Van itt pénz! Van itt pénz?

Az alább közölt képeken látható az eredeti bölcsőde terv. Úgy gondoljuk, hogy lett volna ez olyan szép, hogy jobb volna a feléből felépíteni, mint az új önkormányzat által “megálmodott” épületet. Maradt volna 200 millió forintja a falunak. Gratulálunk a grandiózus tervhez Polgármester Úr!

A még alább közölt képeken az új szuper- hyper bölcsőde tervezett épülete látható. csak az építés kerül majd 360 (bruttó) millió forintba. És akkor még nem számoltuk az új terveket, a járulékos, a pályázat előkészítésével, meghirdetésével, közbeszerzésével kapcsolatos egyéb költségeket.

Ráadásul, nem helyi, vagy környékbeli céggel építtetik fel a bölcsit, hanem ki tudja kinek a kapcsolati rendszeréből idevarázsolt kft-vel, melynek nincs annyi a tőkéje, mint a bölcsőde Áfás kivitelezési költsége…

Vajon miért értekeztek a Hírmondóban 150 milliós össz költségről, amikor az eredeti tervek kivitelezése is többe került volna? Vajon, miért kerül most az új tervvel majdnem a kétszeresébe, mint az eredeti? Ilyen gazdagok vagyunk?

Már most sejthető, hogy ki lesz a bölcsőde vezetője. Lehet tippelni.

És, hogy mikor lesz átadva a Waldorfnak? Amint lehet! Például, ha lejár az öt év pályázati moratórium.

Gratulálunk T. (?) Testület!

Az eredeti bölcsőde terve 1.
Az eredeti bölcsőde terve 2.
A Hírmondóban megjelent írás és az új terv. Megérte?