Azt írja az újság…

Azt írja az újság…

Nem véletlenül kezdjük írásunkat Jenő és Lujza (Major Tamás és Psota Irén kettőse) klasszikussá vált mondatával.

Azt írja ugyanis néhány (!) kommentelő a nem “kormánypárti” pilisborosjenői média kritikus felvetéseire, hogy “Nem tudtok semminek sem örülni! Mindig csak a hibát keresitek!”

Hát, rossz hírünk van: ez (is) a dolgunk… Az önkormányzat védelmében megfogalmazott hívői kommentekből van elég az anyaegyesület és az önkormányzat média felületein, mi azok felé és azokért dolgozunk, akik eddig is látták, vagy most már látják, hogy nem minden gömbölyű, ami annak látszik. Egyre többen vannak már, akik átlátnak a szitán.

Röviden összefoglalva feladatunkat: ténylegesen civil egyesületként az a dolgunk, hogy az önkormányzatot jobb teljesítményre ösztönözzük. Erre a 2019 őszi választáson a „győztes” utáni második legtöbb szavazatot elnyerő erőként felhatalmazásunk is van a választópolgároktól. Ezt nem vonhatja senki kétségbe!

Amúgy szívből örültünk VOLNA az új focipályának, ha nem szedték volna szét az előd polgármester és testülete által a mi adóforintjainkból frissen megépített pályát, hanem a faluban, valahol máshol építettek volna még egyet. Mondjuk a külső településrészen. Most két pályán lenne… Igaz az Átkötő út nélkül nehéz odajutni a faluból.

Apropó! Az Átkötő útnak is nagyon örültünk volna! Ha nem fúrta volna meg az önkormányzat, lassan már épülne is… Úgy néz ki sikerült nekik ellehetetleníteni az út megépítését. Van, aki örül ennek?

Annak is örülni fogunk, HA végre elkészül az iskolai zebra-buszöböl. Ha rajtunk múlt volna, már legalább két éve nem lennének életveszélyben a gyerekek átkeléskor.

A bölcsőde befejezésének is nagyon fogunk örülni, HA elkészül. Annak már kevésbé, hogy majdnem kétszer annyiba fog kerülni, mint azt az előző testület tervezte. 235 millió helyett 400 millióba…)

Az iskolai tornateremnek is nagyon fogunk örülni. Főleg azért, mert a faluban még sosem volt ilyen és azért is, mert az előző testületek ezirányú munkája, erőfeszítése végre meghozza gyümölcsét. Igaz, hogy a terem felépítésében nem kell részt vennie az önkormányzatnak, bármennyire is azt kommunikálja, fogadjuk el valamiféle nem ártó tevékenységnek az általuk végzett közreműködést.

Nagyon örülnénk a Steinheim utca felújításának is! Sajnos a kezdeti felújítási fellángolás, melyet az önkormányzat közhírré is tett lanyhulni látszik. Semmi hírt nem tettek közzé erről jó ideje és a többi, még földútnak minősülő utca felújításáról sem, pedig lenne mit felújítani, lenne hol közzé tenni…

Annak is örülnénk, hogyha a képviselők, polgármester, ilyen, olyan tanácsnok, szakértők, feleslegesen főállású alpolgármester fizetését, munkaidejét csökkentenék. Bár erre nem kellene, hogy sor kerüljön, ha nem emelték volna meg a járandóságot és nem osztottak volna ki eddig sohasem alkalmazott pozíciókat.

Annak is nagyon örülnénk, ha a média munkások számát csökkentenék. Amikor nem voltak ennyien, akkor is elég volt a félretájékoztatás, elhallgatás mértéke, minek ezért plusz alkalmazottakat tartani?

Annak is örülnénk, hogyha eldőlne végre, hogy van e művelődési intézményünk vagy nincs. Örömre adna okot az is, ha megtudnánk, hogy készül-e az új, szűkített habzású művelődési terület a Waldorf iskola albérletében?

Nagyon tudnánk örülni egy helyi idősek otthonának! Sajnos, úgy látszik az önkormányzat letett arról, hogy szomszédba paterolt idősellátást (melyet az ürömi gondozó évek óta lelkiismeretesen lát el) hazahozza Pilisborosjenőre. Legalábbis a profi kommunikációban sehol sem említik a témát. Mondjuk, ami az önkormányzat médiájában nincs az nincs, ami ott van az sem biztos, hogy van… De így utánagondolva, ami ott nincs, nem biztos, hogy nincs…

De van Waldorf iskolánk, aminek szintén örülnünk kéne, ha lenne miért örülnénk is! Csakhogy nem nekünk épült. Alig van helyi tanuló az intézményben. Ráadásul hosszú évekre lefoglalják az épületet, olyankor, amikor az önkormányzatnak amúgy is helyhiánya van!

Szóval lenne végre minek örülni, ha csak kicsit jobban mennének a dolgok kis falunkban!

Még egy gondolat zárásként: vajon a Községvédő Egyesület és jogutóda a 2097 Egyesület miért nem tudott örülni azoknak a tényleges eredményeknek, melyek nem az általuk kormányzott időszakokban születtek? Pedig lett volna minek! Javasoljuk, a kétkedők bátran nézzenek utána! Itt elérhető az összefoglaló az előző ciklusról:

Utólag is lehet Örülni!