A forgalom technikája

A forgalom technikája

Milyen érdekes! 100 szakértővel kampányolt a 2097 Egyesület a 2019-es választás idején és mégis külső szakértőt, forgalomtechnikust kell igénybe vennie ahhoz, hogy megoldást találjon egy általunk pár napja feltárt hiányosságra. Nevezetesen: a bölcsőde építkezés megkezdése, a terület lekerítése miatt parkolóhiány lépett fel a faluban. Ez különösen hétvégeken jelenthet gondot. Nem tudni, hogy kirándulók, a természet szerelmesei hol fognak parkolni a jövőben.

Önkormányzatunk gondolt egy nagyot, külön bizottságot ugyan nem alakított a probléma elfektetésére, de egy külső szakembert bízott meg a helyzet feltárására, orvoslására. Az is érdekes, hogy a 2018-ban rendezett Arculati Kézikönyvvel kapcsolatosan még Küller János által összehívott fórumon mennyi jó ötlete volt a mostani testület anyaegyesületének! Csak úgy záporoztak a (szerintük) jó ötletek, hogy mit kéne tenni a hétvégeken megnövekedett parkolóhiánnyal, hol kéne elhelyezni egy új parkolót. Persze, nem az ő ingatlanuk szomszédságában….

Most valahogy elvesztették szakértelmüket! Pedig akkor még tán pályázat formájában sem létezett a bölcsi project. Még nem nyerték el Küllerék a 200 milliós pályázati díjat. Nem volt kényszerítő a helyzet. Mégis égetően fontosnak érezték a 2097-esek a témát. A kampány témát… Azóta is ott parkoltak hétvégén az autók a leendő bölcsőde helyén. Valahogy kiesett a teendők sorából ez a téma.

Nem tudni, hogy a közterületfelügyelő hétvégékre kirendelése a területre mennyiben fogja a problémát megoldani. Lesz parkolójegy azt fogja beszedni, vagy mi lesz a feladata? Ezt is a forgalomtechnikus fogja kitalálni?

Megjósolható, hogy az első szép hétvégén jelentkező anomáliáit nem fogja tudni kezelni egy fő közterültfelügyelő. Tele lesz a faluközpont szabálytalanul parkoló autókkal.

Reméljük, ezt a feladatot nem a szokásos profizmussal fogja megoldani a polgármester és testülete.