PARKOLÓ A LAKÓÖVEZET SZÉLÉNÉL?

PARKOLÓ A LAKÓÖVEZET SZÉLÉNÉL?

A Zsákfalvi (nem a Hírmondóból..) legutóbbi számából megtudtuk, hogy turista AUTÓPARKOLÓT kíván építeni a Budai úti Tűzoltószertár melletti területen az önkormányzat. A lakóövezet szélén! Normális ez? Milyen lakossági vélemény kikérés, hatástanulmány, ilyen olyan az 2097 Egyesület által EDDIG követelt és hatalomra kerülésük esetén megígért lakossági bevonás történt az ügyben?

ÉS MÁR EL IS KEZDTÉK ELŐKÉSZÍTENI A TEREPET! A LAKOSSÁG MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL!!!!

Vajon Tömöri Balázs polgármester örülne annak, ha ezen terület mellett lakna és valaki oda akarna egy turista parkolót telepíteni. Szerintünk nem lenne boldog! (Pláne, ha Küller János lenne a polgármester… ) Akkor most miért gondolja, hogy az ott élők elfogják fogadni ezt a rájuk nézve egészségügyileg, környezetvédelmileg és nem utolsó sorban anyagilag is rendkívül káros fejlesztést?

TURISTÁKNAK: PARKOLÓ, WC, TURISTA SÍMOGATÓ!

A LAKÓKNAK: BŰZ, KÖRNYEZETSZENNYEZÉS, ZAJTERHELÉS? FELFORDULÁS!

VÉGE A NYUGODT HÉTVÉGÉKNEK!

KÖSZÖNJÜK!

A kérdéses, Budai úti önkormányzati telek egy 2012. január 28-i fotón. Ez sem volt szép látvány , de képzeljük el tele autóval! A lakóházak telekhatárai határosak ezzel az önkormányzati ingatlannal.

Eddig a 2097 Egyesület és az őket támogató „szabadúszók” a Fő úti első, még beépítetlen telket kívánták ilyen célra beáldozni, azt a bizonyos Kovács Ádám féle ingatlant. Azt amelyiken tüdőszanatóriumot akartak egykor valakik építeni. Aztán meg parkolót akartak valakik…

De az a terv is több sebből vérzett. Először is nem önkormányzati tulajdonú. És ugyanúgy a lakóövezet szélén van, mint a most tervezett helyszín… S, ha igaz, jogi (?) tiltó listán van a terület.

Voltak már a Budai úti önkormányzati terület hasznosítására más tervek is. (Tán a Paksi idején?) Például görkori, gördeszka pálya létesítése… A lakóházak mellett! Szerintünk ez a legutóbbi önkormányzati elképzelés is az ilyen agyament ötletek közé sorolható!

Követeljük, hogy még a tervezők megbízása előtt folytasson az önkormányzat egy VALÓDI vélemény kikérést! Ne olyant, mint a Bécsi úton…

A témáról bővebben:

Nézzük a ZSF, mit is ír a fenti tervről. Javasoljuk mindenkinek, hogy előbb pár nyugtatót beszedve olvassa az írásunk végén közölt fotókon szereplő írást.

Zsákfalvi 2021. február

Ahelyett, hogy a lapban megjelent helyi, társadalmi témájú írásokkal foglalkoznánk inkább a valószínűleg mindenkit jobban érdeklő témáról a helyi turizmus kérdéseit taglaló a Szelidíthető turizmus című cikkükről írunk néhány keresett mondatot. (Ami kedvezőt erről a vezércikkről el tudunk mondani, az az, hogy jó írás! Nem is a szerző képességeivel kívánunk foglalkozni, ígérjük! Felesleges felháborodott hozzászólásokat írnia ezen bejegyzésünkhöz…  Nem neki kell megvédenie a tartalmat!)

Tehát: Szelídíthető turizmus címmel hozzák a hozni valót. Az, hogy még a címlapot is ezen címmel „keresztelték meg” jelzi, hogy az önkormányzat végre komolyan veszi a lakók és egyesületek a témában több, mint egy éve az éterben bolyongó jelzéseit. Csak hogy mi nem a turistákért aggódtunk, hanem falunkért! Az itt élő emberekért!

Mondhatnánk, végre felébredt a buszöböl-zebra kivitelezés kómájából az önkormányzat, most már talán lesz ideje foglalkozni az általunk már tavaly év elején felvetett, de az előző önkormányzat idején már régóta napirenden lévő üggyel, a helyi idegenforgalommal és annak neuralgikus kérdéseivel. Például a látogatók parkolási gondjainak megoldásával. (Nem mellékes, hogy az itt élők nyugalma is megérdemelne egy kis törődést.) Azon kérdésekkel, mellyel a nagyon zöld, Greenpeace-es jelenlegi vezetés nemhogy nem igen, hanem egyáltalán nem foglalkozott tizenhat hónapig…  Na, nem mindegy, de most igen. Tekintsük pozitívumnak a sok negatívum között…

Nézzük a polgármester tájékoztatását az ügyről:

Elképesztő! Nagyívű! Jövőbe tekintő! A kor műszaki lehetőségeivel élő elképzeléseket sorol fel falunk polgármestere. Kívánjuk, hogy ez a terv-vonulat valósuljon meg! Nyerjék el az említett forrásokat! Csak mi lesz, ha még sem jut hozzá az önkormányzat ekkora (kb. negyed milliárd forint) pályázati összeghez? Erről nem közöl semmit a polgármester. Élünk a gyanúval, hogy nem tudnak ekkora összeget saját erőből előteremteni erre a célra. (Az átkötő útra sem fognak tudni pénzt szerezni, ha most elszalasztják az ingyenes állami kivitelezést…) Ezenkívül a pár sorban leírt terv sokkal nagyobb erőforrásokat, tehetséget igényel, mint a legutóbbi nagy fejlesztés a buszöböl-zebra. Ha ott olyan munkát végeztek amilyent, és tartott ameddig tartott, miből gondolhatjuk, hogy ebbe nem törik bele a bicskájuk.

Szomorúan vettük hírét a lapból, hogy a ZSF. ezentúl csak kéthavonta fog megjelenni. Vajon miért, amikor támogatói forrásokat is gyűjtenek a lap kiadására. Tehát nem jelenthet akadályt az anyagiak szűkössége. Igaz, a lapot kiadó egyesület éppen a pilisborosjenői önkormányzat bársonyszékeiben ül. Van másik, közpénzből kiadott lap, amiben propagálhatják, szerintünk nem létező eredményeiket, jövőbeni vízióikat. Ez utóbbi azért is érdekes, mert ki tudja, hogy kin fogják majd számonkérni ezeket a rémálmokat a választók, akár pár hónap, esetleg pár év után…

Nevezetes februári számban nem sok helyi politika van. Ez is felvethetne néhány kérdést, például, hogy most már miért nem fontos az önkormányzatot szapulni, lealázni, mint 2019 őszéig oly életbevágó volt, de most ezt hagyjuk.

Továbbra is kérdezzük tisztelettel, hogy mit keresnek az önkormányzati Hírmondóból eltűn hirdetések a Zsákfalviba? A legfurább az, hogy az önkormányzatiből “valahogy” eltűntek a hirdetések…