A Várvölgy visszavág!

A Várvölgy visszavág!

Hosszadalmas “beszélgetést” olvashatnak a legalul közölt linken elérhető írásban az önkormányzat honlapjára tévedők, mely rengeteg felesleges sorral ugyan de egyszer csak kifut a lényegre:

„Ezzel párhuzamosan napirenden van az is, hogy reális áron megvásároljuk a területet, (Várvölgy) hosszú távon biztosítva a terület beépítetlenségét. Így beépítetlenül ugyanis a Várvölgy kitűnő filmforgatási helyszín, ami pár éves távlatban a kifizetett kártérítés megtérülését vetíti előre.” (…)

Vajon milyen újabb, grandiózus terve van ismét a 2097 Egyesületnek és önkormányzatának, vagy az a körül sertepetélőknek a Várvölggyel kapcsolatosan? Vajon milyen forrásból kívánja megvenni azt?

Ez lényeges kérdés, ahogy az is, hogy miért próbálja Dömötörfy képviselő az előző ciklusra visszatolni a Várvölgy problémáját, amikor ugyanebben a bekezdésben kvázi bevallja, hogy ők kezdték el piszkálni az ottani beépítési százalékot. (De nem ilyen lovat akartak…)

Szerintük volt indokolatlan a 3%-os beépítési lehetőség. Követelték, hogy az önkormányzat szüntesse meg ezt a lehetőséget, mondván, ne építsék be falunk közvetlen közelében lévő természeti területet. (Ami egyébként nagyrészt magántulajdonban lévő mezőgazdasági terület)

Kissé sántít a képviselő fentebb idézett álláspontja, ahogy az is, hogy azt állítja, ebből az összefogásból, ami a Várvölgy „megmentése” kapcsán kialakult született meg (sic!) a 2097 Egyesület. Már jóval előtte Községvédők néven futottak be kétes hírű pályát. Csakhogy a választáson erről elfelejtették tájékoztatni a szavazókat. Ahogy arról is, mit műveltek 2002-2006-ig míg hatalmon voltak Pilisborosjenőn. Akkor is Küller János kellett hozzá, hogy a falu ingatlanvagyonát ne tudják a Községvédős képviselők egy magán Kft-be kimenteni! Most is valami hasonló készül?

https://pilisborosjeno.hu/…/orokolt-ugyek-lezarasa…/

Valamikor réges régen egy messzi…