Hol káosz van, ott káosz van!

(Ahol nincs, ott ne csinálj!)

Úrrá lenni a káoszon! Írják a Hírmondóban és, ha ott nem lenne elég az önkormányzat weboldalán is.

Ez a megállapítás minimum a becsületsértés kategóriájába tartozik!Az előző jegyző, Dr Szabó József kifogástalan rendben adta le a jegyző hatáskörébe tartozó dokumentumokat, feladatokat, folyamatban lévő ügyeket. Az önkormányzat rendeletei, határozatai, a várható teendők, a függőben lévő ügyek mind-mind átadásra kerültek.

Felelőtlennek tartjuk az ilyen és hasonló visszamutogatásokat! Az ember ilyenkor gyanakodjon, hogy nem-e valamiféle előzetes felelősségelhárításról, mentegetőzésről van- e szó! De! Arról van…Bizony arról!

Szerintünk az természetes, ha egy új feladatot elvállaló személy (jegyző) eleinte nehezen tekinti át a dolgokat. Lassan tud rákapcsolódni a helyi ügyekre, de az már kérdéseket vet fel, ha arra hivatkozik, hogy micsoda zavar volt itt a dokumentumok, ügyek, iratok között, amikor ő idekerült.

Volt már itt olyan jegyző falunkban, még a 90-es években, aki után tényleg hónapokig tartott a dokumentumok rendbetétele. Pedig irattáros volt mielőtt ide került… (Ezt a káoszt renddé tevő jegyzőt a Paksiék “utálták” ki a a hivatalból. Pedig, állítólag mást ígértek neki… Bort, búzát, békességet!)

Igazából a jelenlegi jegyző mérlegét is akkor lehet majd igazán megvonni, ha már valahol máshol “lesz úrrá” a káoszon, nem pedig most amikor az előző jegyzőre, polgármesteri próbálja hárítani kezdeti nehézségeit!