Tömöri jelentés

Tömöri jelentés

2021-03-26 (péntek) 164/3

Rövid reagálás:

– Nem lesz személyes polgármesteri és képviselői fogadóóra. (és Közmeghallgatás sem…)

Eddig volt? Járvány idején? Nem kell megijedni! Ha valakinek elvonási tünetei lennének a személyes találkozó elmaradása miatt: skyp-on továbbra is cseveghetünk!

*

– Megérkeztek a TURISTÁK parkolási problémáira kidolgozott forgalomtechnikai tervek. Egyeztetés lesz rendőrrel, polgárőrökkel, közterületessel.

A lakossággal nem lesz????

– Ezen a hétvégén baj lehet a parkolással, mert beteg a közterületes és a hivatalban is sokan.

Jobbulást kívánunk mindenkinek!

*

– Bor utca felújítása: a területátadás megtörtént a héten. Hamarosan kezdik. A DMVZRT- re várnak, hogy kicserélje a régi eternit csöveket.

Határidő június 30.

Költség: állami vismajor keret 11 millió

Saját rész: 10%  

(Éppen ideje volt belefogni…)

*

– Temető utca: az utca végén vízelvezetést készítenek. Még nincs használatbavételi engedély az útra. (Mert állítólag a vízelvezetés hiánya miatt nem volt.) Ha nem lesz használatbavételi engedély a pályázati forrást vissza kell fizetni!  (Ismerős ez a rettegtető szöveg…)

Ki lesz a felelős, ha a tökölés miatt vissza kell fizetni a pályázati forrást? Ha volt egyáltalán, miért nem hárították el a felmerült akadályt, miért nem szerezték meg a használatbavételi engedélyt eddig? Másfél éve vezetik (?) a falut. Az előző testület pályázott, nyert, megépítette az utat. A mostaniaknak csak egy használatbavételi engedélyt kéne megszerezni az útra. Ehhez egy egyszerű vízelvezetést kéne kiépíteniük az út alján…  (Ha igaz…) Ehhez nem volt elég másfél év!

Az út persze kiválóan működik, elkészülte óta használatban van! Az egyik legszebb út falunkban.

*

– Jogos dicséret a nyugdíjas klubnak. Húsvét jön. Feldíszítették a tojásfát és a Művház előtt lévő kutat is.

(Hol is van most a Művház?)

*

– Falugondnokság. Papi földek: vérszilvafák metszése. Visszamutogatás. 17 év alatt nem metszette vissza senki… Már másfél éve megtehették volna… A Komlós Tibor (!) vezette falugondnokság… Akkor minek ide falugondnok?

Zöldhulladék szállítással akarták elvitetni a héten a levágott gallyakat. Még most is ott van…

Keresnek, találnak (?) falugondnokot, családsegítőt? Még toboroznak… Ha nincs jelölt miért nincs, ha már van, akkor miért keresnek?

*

– Kátyúfelmérés volt. A jegyzővel…

A jegyzőnek mi köze ehhez? Március végén adnak ki nyílt ajánlattételi felhívást, mikor már kátyúzni kéne… Nem késő?

Mi van a kátyúzó géppel?

Ha kell egy kátyúzó cég, be kell nyúlni a fiókba, hátha kiugrik egy régi „csontváz”, egy alkalmas, akár helyi vállalkozó képében, aki eddig megbízhatóan elvégezte ezt a feladatot… Nem kell túlkeresni…

*

– Idősek: Ürömi ÖNO-val együttműködve segélyhívó karórát adnak időseknek.

Ez az első jele annak, hogy új önkormányzatunknál is képbe kerültek idős lakótársaink. Valószínűleg nem minden idős pilisborosjenői…

Ha már a régi iskolát teljesen feleslegesen átadták a Waldorfnak, melyben egy kiváló idősotthont lehetett volna kialakítani legalább „üveggyöngyöt” kaptak az idősek…

Úgy tudjuk, ez a segélyhívó karóra téma nem újdonság. Már az előző testület is adott ki ilyeneket.

*

– A lazaréti szőlő alatti területről egy igazi környezetvédelmis, teljesen kimerítő tájékoztatást kaptunk a polgármestertől…

Röviden: Tilos cserjét, fát, pockot (sicc!) kivágni azon a területen. Változtatási tilalom van. Eltökéltek ebben a tekintetben. Ha a fene fenét eszik, akkor se lesz ott semmi! Első a környezet!

Pontos helyrajzi adatokat nem kaptunk a területtel kapcsolatban.  Most sem…

*

– Szervezik az oltási időpontokat.

Köszönjük! Különösen a ténylegesen értünk dolgozóknak!

Bónusz: a végén még egészségügyi tanácsokat is kaptunk… Mondjuk, abból sosem árt. Csendben megjegyezzük: szerintünk a háziorvosoknak kéne közleményt kiadni vakcina ügyben! Erre nincs jogosultsága az önkormányzatnak. Orvosaink biztosan nem említenék egyik oltást, még burkoltan sem hátrányosan… Mindenki jobban járna!

*

Ami kimaradt: Várvölgy 35 millió forintos, felesleges, baráti gesztusként végrahajtott önkormányzati megvétele… (Megtörtént! Mínusz 35 millió a köz kasszájából. Mínusz 17 millió kiadás felesleges peresmegállapodás miatt. Összesen 52 millió. Mínusz 500 millió adóbefizetés tavalyi elengedése a BT Zrt-nek.  Lassan tényleg elérjük jegyző által jelzett egy milliárdot, de kiadásban, elmaradt bevételben…)

*

A videóhang továbbra is gyenge, a főhős fáradásával egyre halkuló. A trikó jobb. A színe kevésbé. A lelkesedés kisebb.

És rossz esetben van még hátra 161 pénteki videóüzenet…

ÖPE