ENNYIT A KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL…

ENNYIT A KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL…

Ömlik a tisztítatlan szennyvíz a patakba. Abba a folyóvízbe, amelyből a 2097 Egyesület még a kampányban családi lubickolót akart kreáltatni Küllerékkel… Itt az alkalom! Hozzálehet fogni!

A szennyvízkezelés kérdése különösen hálás téma lehetne egy sötétzöld környezetvédelmes múlttal rendelkező polgármester számára. Valószínűleg ebben az esetben is a meglévő jónál a nem létező jobb megoldást keresi. Addig-addig, amíg elönti a sz..r a telep környékét.

Amióta ez az önkormányzat ténykedik (?) azóta más kérdésekben, melyekhez hozzányúltak is hasonló a végtermék helyzete…

Mindenki számára nyilvánvaló dolgokra hivatkoznak az üzemzavar okait illetően a fenti linken elérhető írásban az önkormányzat részéről. Olyanokra, melyeket csak az nem tud már 20 éve, aki most költözött ide, de annak is illene valami sejtésének lennie a beköltöző tömeg és egy szennyvíztisztító véges kapacitásának összefüggéseiről.

Már megint nem értik a lényeget, de jól beavatkoztak egy fáradságos munkával elindult folyamatba, mely a szennyvízkezelés végleges helyi megoldását biztosítaná. Ezt persze még az előző testület ötlötte ki, tárgyalta le minden szükséges és lehetséges fórumon. Minden engedély megvolt hozzá!  

Ja kérem, ha ennek a testületnek a gyökerei a Paksi féle Nagy Lemondó Csapatig nyúlnak vissza, ne csodálkozzunk! Már abban az időben Paksi úr a telep bővítését (mely korlátozott, véges) preferálta a 2010 előtti Küller elképzeléssel szemben, (mely kvázi korlát nélküli) aminek alapja budapesti bekötés és ezután a szennyvíztelep bezárása volt. Jól abba is maradt minden, mert Paksi a telep bővítésére pályázott nem a budapesti bekötésre…  Ciklusa lejártával lehetett mindent elölről kezdeni…. Mire a terv megvalósulhatott volna, jöttek a 2097 Egyesületes Nagy Csapat ifjú tagjai… folytassuk?

Vajon mi lehet az oka annak, hogy 2019 óta ismét megállt a továbblépés folyamata szennyvízkezelés ügyben? Csak találgatni tudunk?

AZ ÉGETÉSI TILALOM KÖVETKEZMÉNYE:

A lakosság egy kevésbé szabálykövető részénél elfogyott a türelem és úgy döntöttek, nem fognak ki tudja milyen környezetromboló technikával legyártott ágdarálót venni, azt fosszilis energiával előállított árammal üzemeltetni, a környezetet károsító NYLON zsákok megvételével sem akarnak a FÖLDNEK ártani. Még kevésbé akarják a drága élelmiszerekből szervezetük működésére “előállított” energiát az egész semlegesítési folyamatra felhasználni, hanem egyszerűen a természeti környezetben szabadulnak meg tőle.

Az ő szempontjukból igazuk van…

Csak az a kérdés, hogyha mindenki ezt fogja csinálni…?