Tömöri jelentés

Tömöri jelentés

(163/5)

Kaotikus volt az elmúlt hét… (Ez a beköszönő! Sajnáljuk, hogy a fizetésért meg kell dolgozniuk! Ki gondolta volna!)

Iskola-óvoda:

Újra nyit az iskola (Köszönjük polgármester úr…) óvoda.

A közétkeztetés online felületen lehet megvalósítani. Persze ezzel is volt gond… A kormány hibájából…, (Mert vacakoltak, hogy az összes osztály, vagy csak az alsósok? Végül is csak az alsósok kezdenek hétfőn. Aki befizette a gyermeke jövő heti ebédjét, valószínűleg visszakapja.)

Oltások folytatódnak:

200 oltás adtak be egy hét alatt. Egy részük ismétlő oltás volt. Továbbra is segítenek behívni az embereket.

Pályázat:

Óriási hajrában volt a nagy csapat a közétkeztetési pályázat miatt… …  az alpolgármester úrral (?) (Phúúúú! Nem ez a dolguk?) 72 milliós fejlesztési forrásra pályáznak az óvodai konyha kapcsán. XXI. századi körülmények legyenek a konyhában is (is?).

Az óvodában 9-12-ig (?) nyílt napok vannak… Részletek a honlapon. (Végül kiderül, hogy MA szombaton van!!! Köszönjük, hogy egy nappal előtte szólt…)

Lezárás 1.0: (Konszolidációs pályázat újra töltve?)

Újabb szomorú hír: arra kötelezték (ki?) az önkormányzatot, hogy zárja le az Ezüsthegyi utat. (És meg is teszik! A komplett Ezüsthegyi utat le akarják zárni az autóforgalom elől! Normális? Ki ezért a felelős? Másfél éve ott vannak! Mit nem teljesítettek eddig? Ne kenjék az előző vezetésre a hibáikat! Lett volna idejük a közlekedési hatóság kérését eddig is teljesíteni. Már amennyiben voltak ilyenek, mert eddig nem közölt ilyeneket az önkormányzat…

Állítólag az utcában lakó lőtte lábon magát azzal, hogy bejelentette a hatóság felé, hogy szerinte nincs fennmaradási engedélye az útnak. (Most mehet haza gyalog…)  Ha így van, az önkormányzat erről miért nem tudott? Vagy, ha igen, miért nem lépett? Ki is a hibás, ha van hiba egyáltalán?

Ezen a ponton kiderül: a polgármester a lezárás által a saját felelősségét is igyekezett elhárítani a jövőbeni (?) balesetekkel kapcsolatosan. Akkor miért is ül ott? Másképp nem lehet megoldani csak lezárással? Hogyan fognak az ott élők hazajutni? Ez mellékes, úgy látszik…

Állítólag tavaly megkezdték a felszíni vízelvezetés terveztetését. (Lassan egy éve…) A lassúság oka, az ott lakók kvázi akadékoskodása volt… mondja ezt a falu polgármestere…

Most tervezgetik a felszíni vízelvezetés költségvetését. Forrás jelenleg nincs rá… Amennyiben nem sikerül megoldani az út vízelvezetését, akár az utat is felbonttathatják. (Akkor ideje lenne rákapcsolni polgármester úr!

Addig is a szavazópolgárok figyelmébe ajánljuk az önkormányzat Ezüsthegyi úttal kapcsolatos hozzáállását (is)!

Lezárás 2.0:

A Temető utca vízelvezetésével is baj van! Bár már zajlik a kijavítás. A napokban fogják aszfaltozni a Temetőnél lévő kereszteződést. (Valószínűleg ide fogják levezetni az utcában összegyűlt csapadékot. Hogy aztán onnan hová tűnik el? Nem firtatjuk…)

Falugondnokság:

Tisztítják az átereszeket. Mobil WC-ket helyeztek el itt-ott. Ezek maradnak a levendula szezonban is.  MTI közleményt adtak ki a turisták felé. Volt visszhangja!!   (Szuper! Bevétel?)

Lezárás 3.0:

Készül a sorompó az óvodánál. Csak behajtási engedéllyel hajthatnak majd be, akik behajthatnak.

Bemutatják (utólag) a polgárőröknek a rendőrnek az új forgalomtechnikai tervet. Már meg is rendeltek minden szükséges eszközt… (Akkor minek hallgatják meg őket?)

Kerékpár:

Kerékpárút-terv is elkészült. (Ki látta?) Pályázatra kell, tehát nincs visszaút, az lesz, ami lesz!

Moderdorf:

Megkötötték a településrendezési szerződést. (Gratulálunk! Másfél év kellett ehhez is…)

(Persze…) Az összes ilyen szerződést felül kívánják vizsgálni…

Ez semmi jót nem jelent. A választási kampányban már jeleztük, hogy mire készül a 2097 Egyesület. S lőn! Sajnos nem az első jóslatunk jön be… Szokás szerint konkrét adatokat, helyrajzi számokat nem közöl a (egy) polgármester (?)…

Viszont „hálából” ismét egy kis felelősség visszatolás” tanúi lehetünk. Egész 2012-ig .. Közben nem is tudjuk meg, hogy konkrétan melyik területről cseveg időnként a felelős vezető. Még mindig a Moderndorfról, vagy sem? Szerződést akarnak módosítani MINDENHOL, de ugye azt csak közös megegyezéssel lehet. Sok sikert kívánunk hozzá!

Úgy tudjuk, az előző éra készítette elő a megállapodást…

ÁLLÁS:

ÚJ közterületfelügyelőt keresnek…

Elmaradt köszönetek:

A Kerékpárútfejlesztési kérdőív kitöltőinek…(?) (A kiötlőinek mi pedig gratulálunk, a láthatatlan lakossági megkérdezések láthatatlan eredményei okán…)

Az orvosok felé is köszönetet mond a polgármester. (Mi is!)

Végső következtetés:

Egyre több jele van, hogy az önkormányzat kezd elveszni a feladatok sokszínűségében, mennyiségében, időrendjében… Hol vannak a kampányban „beadott” szakértők? Miért nem segítik a munkát? Vagy, ha igen, miért így segítik?

ÖPE