Tömöri jelentés

Tömöri jelentés

(163/7)

(Alcím: Az elmaradhatatlan bögre és a ködbe vesző hang esete Pilisborosjenő polgármesterével.)

Sokat segítene, ha valamiféle számozást kapna a dátumon kívül a sorozat. Lehetne például évadokban is gondolkodni, ha valakinek az lenne a vágya, hogy még évekig tartson az, ami most önkormányzatiság címén fut falunkban.

Oltási információk:

Jó hír az oltással kapcsolatosan. Újabb 120 fővel emelkedett a beoltottak száma. Most már több, mint 1100-an kapták meg az első oltást legalább.

A jövő héten kínai vakcina érkezik. Írjanak orvosaiknak: redelopbj@gmail.com, recept.pbj@gmail.com címekre.

Több „releváns” információt is kaptunk az oltásokkal kapcsolatosan. Ezeket a videó megtekintésével magukévá tehetik olvasóink.

Ami kimaradt: a regisztráltak részére elérhető volt már ekkor az oltásra való időpontfoglalás! Ezt most, a mai naptól (2021. április 29-től) meghosszabbította az egészségügyi hatóság.

Iskola:

Sok „klassz” hírt kapott a polgármester úr az iskolából! (1:45 körül található a videóban)

„DÓRA NÉNITŐL” azt a tájékoztatást kapta BALÁZS, hogy a diákok 45 %-a jelent meg eddig a „suliban”. A jövő héten várhatóan ez a szám emelkedni fog.

Még ennél is volt jobb hír: a pedagógusok 95 %-a beoltatta már magát. Ketten várnak még a behívásra.

Folyamatban van a beiratkozás. Valószínű, hogy két első osztály fog indulni.

Az ISKOLA színpadépítésre adott be pályázatot.

A kültéri pálya a hétvégén kerül felfestésre. ( A zebra rendes felfestéséről nem nyilatkozott a polgármester…)

Online „ebédbefizetési program indult el… (Érdeklődni lehet: önkormányzat, iskola)

Óvoda:

46 óvodás megy az idén iskolába. 51 új gyermek beiratkozása várható az óvodába.

Új csoportot kell indítani, új óvodapedagógusokat kell felvenni.

Tavaly már megterveztették az óvoda három csoporttermes bővítését, de még nem volt eddig pályázat rá. (Látta valaki ezeket a terveket?)

Valamilyen ideiglenes megoldás kell, nyilatkozza a polgármester. (Javasoljuk a Waldorfnak iskola céljából átadott épület visszavételét. Ott lenne elég hely a lurkóknak!)

Amint lesz pályázat ovira „nagy erőkkel” MEGPRÓBÁLJÁK azt megnyerni….

Várható még 7-15 gyermek jelentkezése ( Na akkor mi lesz?)

Gyors csapás a Moderndorfra: velük még nem kalkuláltak az óvodai férőhelyekkel kapcsolatosan. (Na akkor mi lesz 2 ?) …

Civilek támogatása:

Elbírálták, elfogadták. A honlapon megtekinthető.

Nem osztották ki még a teljes rendelkezésre álló forrást. (Persze a járvány miatt… Vagy olyan sok, vagy olyan kevés?) Spórolnak a nyári közösségi rendezvényekre. Szelévi!)

Rossz hír:

A Kúria visszautasította egy kártalanítási per felülvizsgálati kérelmét. (17 millió ugrott!)

Van képe hozzá! Akár ez is lehetne a címe a következő visszamutogatási jelenetnek! Az elző ciklus polgármesterétől és testületétől kierőltette a polgármester választási egyesülete a 2097 Egyesület a fenti kártalanítási per tárgyát képező terület visszaminősítését. Ezért jár a 17 milliós kártérítés a tulajdonosnak. Azóta számtalan alakalommal próbálta a polgármester és testület „rányomni” a felelősséget az előző ciklusra, holott a változtatást a 2097 Egyesület lehengerlő követelésére rendelte el az akkori önkormányzat! Kérdés, hogy ezzel a tulajdonossal miért nem állapodtak meg peren kívül, mint a Budai Tégla Zrt-vel. Igaz a kártérítési összeg nagysága itt töredéke, 17 millió (a mi pénzünkből+ ügyvédi díjak…) a másik ügyben szereplő 500 milliós eltörölt adóbefizetési kötelezettségnek, de az utóbbit néhány tollvonással eltörölték …  Vajh nincs-e köze ezen nagylelkűségnek a 2019-es önkormányzati választáshoz…? Ez még jó pár évig vizsgálható!

Arról nem beszélt a polgármester, hogy a jól megfizetett önkormányzati ügyvéd nem volt képes (?) az előírásoknak megfelelő beadvány készíteni és igazából ez volt az elsődleges oka a fellebbezés elutasításának. Valamiért nagyon könnyen beadja a derekát az önkormányzat peres ügyekben!

Hírmondó:

Lassan hírmondó se marad belőle… Megint nincs, aki kihordja. Ez mindig probléma volt, de most nem csinál belőle ügyet az ellenzékből „uralkodó elitté” előlépett 2097 Egyesület…

Ellentétben azzal, mikor mások felelőssége volt a lap kiadása, kihordása.

Javasoljuk a Magyar Postát megbízni. Ha ők végezték a kihordást, minden rendben volt!

Ha valaki nem tudná: Fridvalszky Bernadett a Hírmondó FŐSZERKESZTŐJE. Tehát vannak szerkesztők is! Miért nem hordják ők ki?

Kényes dolog abban bízni, hogy helyi lakos fogja kihordani a lapot. Mégis ebben reménykedik polgármesterünk. Az a helyzet, hogy nem szívesen kerülnek „kabátlopási” ügybe az emberek! Még a végén helyi „kormánypártisággal” lennének megvádolva…

Falugondnokság:

Az „elmúlt időszak esőzései között” elindult a zöldterületek rendezése.

140 ezer helyett 200 ezer nm lett a zöldterülete a falunak. Hogyan? Ez 60 ezer nm bővülés! Hozzácsapták a még meg sem vett Várvölgyet?

Állítólag kátyúztak is. Látta, tapasztalta valaki?

A régi iskola épületében karbantartások voltak. Kinek, minek, kinek a pénzéből?

Darálják a zöldhulladékot… (Néha égetni is kéne…)

Még lépcső és korlát is épült a bankautomatához! Az orvosi rendelőnél is szükség lenne egy korlátra. Amíg nem késő!

Jövő héten fűkaszával látjuk a faluban a gondnokság embereit. Van már falugondnok?

Amiről szívesen hallottunk volna információkat:

Az út pályázatok beadása megtörtént?

Mikor épül meg az első négyzetméter 2097 egyesületes útfelület?

Mi van a Tücsök utcával?

Mikortól lehet a nem Facebook-os lakosoknak az önkormányzat weboldalán (nyilvánosan) hozzászólni, netán bírálni az önkormányzat tevékenységét?

Mi a véleménye a polgármester úrnak arról, hogy anyaegyesületének a 2097 Egyesületnek FB oldalát a 2097 FALUFÓRUM-ot zárt csoporttá tették? Illő-e a továbbiakban is FALUFÓRUMNAK nevezni FB oldalukat?

Mi a helyzet a visszaadott bölcsőde pályázattal? Nyertek az új pályázaton? Ha nem, akkor mi a terv?

A lakosság szemlére, véleményre nem bocsájtott közlekedési terv elérhetősége is fontos lenne. Legalább lássuk, hogy miről döntöttek nélkülünk!

Stb…stb…stb ES TÉBÉ